Rochelle Heerema, Sander Knijnenburg, Ineke van der Wel, Richard van der Geest en Marloes Borsboom
Rochelle Heerema, Sander Knijnenburg, Ineke van der Wel, Richard van der Geest en Marloes Borsboom (Foto: Hans van der Wel)

Rijswijkse Uitdaging goed van start

  Zakelijk

Afgelopen zomer is de Stichting Rijswijkse Uitdaging opgericht en afgelopen maandag is het dan echt begonnen. In het kantoor van de Rabobank werd het startschot gegeven door voorzitter Ineke van der Wel en wethouder Marloes Borsboom. In het met positieve energie geladen kantoorgebouw kwamen meteen verschillende matches tot stand.

De kick-off werd goed bezocht door vertegenwoordigers van het Rijswijkse bedrijfsleven en welzijnsorganisaties. Dat was ook de bedoeling want tussen hen moeten immers de matches tot stand komen. De Rabobank droeg als eerste haar steentje bij door de presentatieruimte beschikbaar te stellen inclusief een presentator, een hapje en een drankje.

Vervolgens legden Richard van der Geest en Sander Knijnenburg vanuit ondernemersperspectief uit wat hen drijft om zich in te zetten voor de Uitdaging. Richard heeft met zijn bedrijf UTS Van der Geest Verhuizen zelfs een certificaat van sociaal bewogen ondernemen aan de muur hangen en vindt het belangrijk dat het bedrijfsleven ook iets geeft aan de mensen om hen heen. Met woorden van gelijke strekking sloot Sander van Knijnenburg Producties zich bij hem aan.

De Kick-off was voor velen een eerste kennismaking maar er kon gelijk zaken worden gedaan. Semper Altius, Don Bosco, Buurtschap Oud Rijswijk en de Weggeefwinkel kregen als maatschappelijke organisaties de gelegenheid om in anderhalve minuut een pitch te doen van hun behoeften.

De eerste klap op de gong door wethouder Marloes Borsboom was niet alleen het startsein voor de eerste pitcher, maar ook de symbolische start van de Rijswijkse Uitdaging. Nadat duidelijk was wat de vier organisaties graag zouden willen, werden zij gekoppeld aan de vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Hier werd in 25 minuten en in groot enthousiasme naar oplossingen gezocht en lijken die in alle vier de gevallen voor het grijpen te liggen. Voorzitter Ineke van der Wel genoot van het enthousiasme en de wil bij de aanwezigen om elkaar te helpen. "Geweldig om te zien hoe dit gaat als je partijen op deze manier bij elkaar brengt, je voelt een positieve stroom door het gebouw gaan".

Projectleider Rochelle Heerema is blij met deze vliegende start. "Wat ik vanmiddag heb gezien overtreft mijn verwachtingen". Vanaf nu zullen de matches voornamelijk via www.rijswijkseuitdaging.nl lopen. Hierop kan je de vragen volgen, hulp aanbieden en ook de resultaten zien. Alle resultaten worden ook in euro's vertaald, zodat aan het eind van het jaar de balans kan worden opgemaakt. Ineke van der Wel sloot af met de woorden die de kern van het inititatief mooi weergeven: "geven is leuker dan nemen en samen is beter dan alleen."

Meer berichten