De jarige Dennis Young (l) en collega Tolga Akarsu
De jarige Dennis Young (l) en collega Tolga Akarsu (Foto: )

Vredenburch beslist derby al voor rust

  Sport

Nico Mos

Beide broers van Trier anoniem

Door fouten achterin bij RVC/ Celeritas buitte Vredenburch dat optimaal uit en won daardoor de derby (4-2). Het duel tussen de beide broers, Richard en Marco van Trier bleef uit. RVC / Celeritas had bij winst de eerste plaats kunnen overnemen, omdat stadsgenoot Semper Altius gelijk speelde (2-2). Semper Altius blijft koploper.

Rijswijk - "Ik wilde koste wat kost tegen mijn broer spelen, ook al ben ik nog steeds niet 100% fit", deelde spits Marco van Trier van Vredenburch voorafgaand aan het duel tegen RVC / Celeritas mee. Zijn optreden duurde uiteindelijk slechts 10 minuten. Broer, Richard van Trier, maakte afgelopen zomer de pikante overstap van Vredenburch naar RVC/ Celeritas. Hij is daar ontzettend belangrijk. Zo ook afgelopen zaterdag tegen zijn oude club. Hij scoorde na een half uur in de wedstrijd de gelijkmaker, na een mooie langlopende aanval. De thuisploeg kwam echter al in de vijfde minuut op voorsprong. Een lange bal vanuit het achterland van Vredenburch werd totaal verkeerd beoordeeld door de RVC/ Celeritas defensie, waardoor Edwin Agyare gemakkelijk kon scoren. Een minuut later een dezelfde actie, maar nu kon een verdediger tijdig redding brengen op de doellijn. RVC / Celeritas was in ieder geval wakker. De straffe wind had RVC / Celeritas voor rust pal in de rug, maar deed er (te) weinig mee. Zeker linkerspits Bencho Calliste, die weliswaar super snel is en gemakkelijk zijn tegenspelers kan uitspelen, had zijn vizier niet op scherp. Tweemaal kwam hij oog in oog met de sluitpost van Vredenburch. Tweemaal schoot hij naast en (hoog) over.

Hulp

Acht minuten voor tijd kreeg de thuisclub hulp uit onverwachte hoek. De doelman van RVC / Celeritas torpedeerde de spits Edwin Agyare en de goed leidende arbiter wees onverbiddelijk naar de stip. Dave Lukassen haalde de trekker over, vanaf de stip (2-1). Nog was de koek niet op voor de thuisclub. Nadat wederom Bencho Calliste op snelheid de verdediging van Vredenburch zijn hielen liet zien, schoot hij ver naast. In de tegenaanval stond op links Rico Deekman vogelvrij en zijn inzet draaide buiten bereik van de doelman in de rechterbovenhoek (3-1). Wedstrijd gespeeld? Daar leek het wel op zeker toen na een klein uur Bas van Schendel, in alle vrijheid, 4-1 kon scoren. Dat RVC/ Celeritas door Bencho Calliste er nog 4-2 van maakte is zuiver voor de statistiek, al is de overwinning iets (te) geflatteerd.

Geen verjaardagscadeau

"Ik mag dan wel mijn verjaardag vieren, maar ik kreeg geen verjaardagscadeau op het veld. Voor de thee geven we in feite in 10 minuten de wedstrijd uit handen. We hadden afstand kunnen nemen van Vredenburch, maar zij komen door deze zespuntenwedstrijd op één punt", aldus de jarige trainer Dennis Young van RVC/ Celeritas.

'Precies zo uitgekomen'

'Het is precies zo uitgekomen, waar we op hebben getraind. Hun centrale duo is zwak en daar is optimaal gebruik van gemaakt", aldus Tolga Akarsu.

Meer berichten