Freek Vos: "Ik krijg af en toe wel tikken, maar houd zelf ook wel van uitdelen'
Freek Vos: "Ik krijg af en toe wel tikken, maar houd zelf ook wel van uitdelen' (Foto: )

Freek Vos is nieuw bij Lokomotief

  Sport

Nico Mos

'Ik heb nu (veel) meer vrije tijd'

Hij speelde vier seizoenen als forward/ center bij Landstede Basketbal uit Zwolle. Maar Freek Vos de persoon in kwestie, geeft nu voorrang aan zijn maatschappelijke loopbaan. Zeven jaar speelde hij voor Landstede Basketbal en nam met de landstitel afscheid. Hij is vanaf dit seizoen nieuw bij basketbalvereniging Lokomotief te Rijswijk. Een kennismaking.

Rijswijk - "Ik heb vier seizoen met heel veel plezier bij Landstede gespeeld maar het was tijd voor de maatschappelijke stap. Het ontbrak mij aan tijd om naast het basketbal bij Landstede, een studie ernaast te doen en heb besloten om minder vaak te gaan trainen", antwoordt Freek op de vraag waarom hij is gestopt bij Landstede Basketbal. "Ik trainde daar tweemaal per dag en nu is het tweemaal per week. Dat is wel even een verschilletje. Ik ben nu 22 jaar en wilde mijn studie niet weer uitstellen. Nu heb ik de keuze gemaakt om veel minder vaak te trainen kan ik de PABO studie volgen. Met die studie ben ik pas begonnen, ik ben eerstejaars, aan de Haagse Hogeschool. Ik loop nu stage op een basisschool. Ik ben nu 22 jaar en als je steeds maar de studie uit blijft stellen, dan ben je op een gegeven moment 30 en moet je nog beginnen. Dat zag ik niet zitten".

"Ik woon daar op een kamer van de club in Zwolle en ben verhuist van het Oosten naar het Westen. Dat is wel even wennen( glimlacht). Het is in het Oosten een stuk rustiger. Zwolle is eigenlijk de enige grote stad in de omgeving". Freek woonde zelf in Drenthe, in Hoogeveen.

'Hoe is de start verlopen bij Lokomotief? "Nou we hebben nu drie wedstrijden gespeeld en daarvan twee verloren en eentje gewonnen. En de verliespartijen waren zeker onnodig. Maar die kleine foutjes gaan we nu gewoon rechtzetten, hoor. Natuurlijk wist ik dat Lokomotief op een lager niveau speelt en dat dat wennen zou zijn. Maar daar heb ik terdege rekening mee gehouden en heb ook in mijn hoofd een omschakeling gemaakt. Trouwens als team moeten we ook nog onze draai vinden".

'Heeft de trainer nog de doelstelling aangegeven? "Nou vorig seizoen zijn ze kampioen geworden dus dat kan ook dit seizoen alleen maar de doelstelling zijn. De laatste jaren is het wat dat betreft hartstikke goed gegaan hier." Freek speelt al basketbal sinds zijn 6e jaar. "In de jeugd bij Landstede heb ik veel succesvolle jaren gehad en ben ik meerdere keren kampioen geworden. Ik heb het in Zwolle afgesloten met een landskampioenschap. Dus een mooier afscheid is er niet. De prijzenkast staat redelijk vol. Twee trainingen per week vergt niet heel veel tijd dus zolang het kan en ik mij fit voel blijf ik nog wel even op niveau basketballen. Op een gegeven moment zal mijn lichaam dat wel aangeven, haha", aldus de nieuweling, die op de verandering van mentaliteit hier in het Westen wel is voorbereid, doordat hij met verschillende teamgenoten voor nationale teams uitkwam. "Ik heb hier en daar echt wel wat tikken gehad, maar houdt zelf ook wel van uitdelen".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden