Vreugd bij RHC Dames 1 na de winst op Craayenhout
Vreugd bij RHC Dames 1 na de winst op Craayenhout (Foto: )

"Het team is super enthousiast"

  Sport

Nico Mos

'de staf is uitgebreid'

Hij gaat zijn tweede seizoen in als coach van RHC dames 1. Geert Jan Dickhoff staat aan de vooravond van een nieuw seizoen. Ten tijde van het gesprek was zijn damesteam nog ongeslagen. Geert Jan blikt graag vooruit en komt ook even terug op het afgelopen seizoen.

Rijswijk - "Het team is super enthousiast. De inzet op trainingen is erg goed en wij zijn de eerste twee wedstrijden van de (nog jonge) competitie goed door gekomen: gelijk tegen Unito (3-3) en uit gewonnen van Craayenhout (0-2). Zeker de wedstrijd tegen Craayenhout was een hele leuke wedstrijd", steekt Geert Jan direct van wal. "Daarnaast is mijn staf fors uitgebreid met: Carst Teiwes (assistent trainer, conditie, mentale weerbaarheid), Oscar Reiche ( assistent trainer / coach) en Sabine Renigert (manager) en daar ben ik super blij mee." Hoe schat jij je team in voor dit seizoen? "Ik denk dat we wel de ploeg er voor hebben om beter te kunnen presteren dan afgelopen seizoen. Ondanks de selectie maar uit 14 dames bestaat, dat best aan de krappe kant is. We willen vier wisselspeelsters hebben. Daarom trainen er elke training momenteel twee A-speelsters mee. De A-eugd is talentvol. Die meiden doen dan ervaring op, kunnen wennen aan een eerste team en kunnen - als het moet door blessures, schorsingen etc. - dan gemakkelijk worden ingezet. Dit doen we ook met twee dames uit Dames 2." Het team heeft met Anna Lagrand een nieuwe speelster erbij. "Zij komt over van Ring Pass (Delft). Tot en met de D jeugd heeft zij hier gehockeyd. Zij is daarna naar Ring Pass gegaan. Ring Pass speelde toen iets hoger in de jeugd. Zij is daar toen gestopt, heeft twee jaar niet gespeeld. Ik heb haar vorig seizoen al gepolst en voor aanvang van dit seizoen heb ik haar wederom gevraagd. Nu is ze terug gekomen om ons te versterken. Zij speelt bij Ring Pass veel in de verdediging, maar speelt bij mij op het middenveld en is technisch heel sterk. De keepster van vorig seizoen is weggegaan en onze reservekeepster is nu doorgeschoven".

"Vorig seizoen eindigden we in de middenmoot. Dat was niet echt de verwachting, want die was, als promovendus, handhaven. De basis om ons te handhaven werd gelegd door een uitstekende eerste seizoenshelft. We hebben (heel) veel punten kunnen behalen. In april waren we dan ook al veilig, al ging de 2e seizoenshelft wel wat minder. De focus van iedereen inclusief mijzelf was gewoon minder. Toch heb ik over het algemeen wat gemengde gevoelens aan afgelopen seizoen overgehouden. In mijn ogen hebben we het niet afgemaakt en die kansen zaten er echt wel in. Tegen de koploper Breda konden we ons wel opladen, maar zij, Breda, waren gewoon te goed. Tegen clubs uit de middenmoot hebben er soms te gemakkelijk over gedacht", aldus de kritische coach. RHC Dames 1 verloor hun derde wedstrijd van Waranda met 3-1. RHC staat na drie wedstrijden op de vijfde plaats van de ranglijst met 4 punten uit drie gespeelde wedstrijden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden