Sharon Marica (r) hoofd opleidingen met haar man en oprichter Benito Marica
Sharon Marica (r) hoofd opleidingen met haar man en oprichter Benito Marica (Foto: )

Skillz is meer dan een voetbalschool

  Sport

Nico Mos

'We zijn ontwikkelingsgericht bezig'

De voetbalschool Skillz is tegenwoordig meer dan alleen maar een voetbalschool. Inmiddels is er FC Skillz, de Skillz Foundation en bedruipt Skillz de voetballende jeugd bij Wateringse Veld / Kranenburg. Hoofd opleidingen Sharon Marica licht één en ander toe.

Rijswijk - "De opleidingsschool doen we nog steeds vanuit Sportpark Irene in Rijswijk, maar er is veel veranderd de afgelopen tijd. We hebben niet stil gezeten. We hebben altijd gezegd dat we meerdere plannen hebben, dan alleen maar een voetbalschool", opent Sharon het gezellige informatieve gesprek. "Kijk, het plan was om naast de voetbalschool ook een voetbalclub voor het jeugdige talent te starten. Wij zagen dat met één keer trainen spelers naar de hoogste amateurclubs of Betaald Voetbal Organisaties (BVO's) werden gebracht. Wij waren benieuwd, hoe zou zich dat dan zal verhouden als er vier keer per week getraind gaat worden? We zijn gestart met het samenstellen van de teams. Om daar vervolgens de beste trainers op te zetten die binnen onze visie passen. We zijn nu met tien teams. We spelen onder de vlag van voetbalclub Wateringse Veld / Kranenburg, ingeschreven in de competitie. Ze komen allemaal uit in de hoofdklasse bovenbouw A categorie en het zijn teams van onder 8 t/m onder 19 jaar. Wateringse Veld / Kranenburg is een voetbalclub die uitkomt in de 2e klas. We wilden dat aanvankelijk doen op Sportpark Irene, maar dat bestuur had een andere visie en ging er niet in mee. Toen bood Wateringse Veld / Kranenburg ons de helpende hand. Mede omdat zij weinig tot geen jeugd hebben. In twee weken tijd was alles geregeld. Het gaat er uiteindelijk om dat spelers met potentie naar een mooie club gaan, waar zij zich lekker voelen".

"We spelen met de jeugd alleen maar tegen BVO's, want daar kunnen ze iets van leren. De voetbalschool op Sportpark Rijswijk is in feite het leerproject, bij Wateringse Veld – Kranenburg is het spelen in competitieverband. Daarnaast is er nog de Skillz Foundation. Freddy Osei, één van de oprichters van Voetbalschool Skillz zal in de rol van directeur van Skillz Foundation kansen gaan creëren. Het is hem jammer genoeg niet gelukt om profvoetballer te worden, maar de droom om de kinderen te helpen is blijven bestaan en wordt nu werkelijkheid. De BVO's zullen op de zaterdagdagen hun scouts hier naartoe sturen verwacht ik, en dat is goed voor de regio. We hebben niet de ambitie om de grootste club te zijn, maar wel de beste club. Vandaar dat we alleen maar selectieteams hebben. Als je bij ons komt voetballen ben je gewoon goed: dan ben je al geselecteerd. We zijn ontwikkelingsgericht bezig. Dit is nog maar het begin, want we hebben nog heel veel plannen, waar ik nu nog niet over kan uitweiden", glimlacht Sharon. De FC Skillz bestaat uit: Raoul Tirtosentoro (hoofd organisatie), Soulan el Mousaoui (administratie), Benito Marica (hoofd techniek) en Sharon Marica hoofd opleidingen.

Meer berichten