"Wij gaan altijd uit van eigen kracht", aldus Tolga Akarsu die dit seizoen nieuw is als hoofdtrainer bij Vredenburch
"Wij gaan altijd uit van eigen kracht", aldus Tolga Akarsu die dit seizoen nieuw is als hoofdtrainer bij Vredenburch (Foto: )

'Ik weet wat voor kwaliteit ik heb'

  Sport

Nico Mos

'Wij passen ons niet aan'

Tolga Akarsu is dit seizoen nieuw als hoofdtrainer bij Vredenburch. Hij wil ook anders gaan spelen dan zijn voorganger Vita Lorente. Dat gaat al heel goed bewijst ook de oefenwedstrijd die nipt verloren ging tegen 1e klasser VUC. Ook tegen 2e klasser WV / Kranenburg hield Vredenburch lang goed stand, maar verloor uiteindelijk wel. Tolga Akarsu heeft wel een doelstelling, maar spreekt die nu nog niet uit. Toch is hij hoopvol over het nieuwe seizoen dat voor de deur staat. Op 21 september a.s. begint de competitie.

Rijswijk - "Het hoofdtrainerschap bij Vredenburch bevalt mij eigenlijk heel goed. Het valt mij positief mee. We zijn zodanig goed bezig dat het rustigaan begint te komen wat ik met deze groep voor ogen heb", antwoordt Tolga op de vraag of het hoofdtrainerschap hem bevalt. "In oefenwedstrijden tergen Kranenburg en VUC deden we goed mee en hielden we ons aardig staande. Wij hebben geen ploeg die zich vastbijt in de tegenstander. Mijn ploeg wil graag de bal hebben en het spel maken. Dat kunnen ze ook omdat ik weet wat voor kwaliteit ik heb. We boekten in oefenperiode goede resultaten. In de beker zullen we waarschijnlijk niet verder gaan omdat er maar eentje van de vier door gaat. Dat zal hoogstwaarschijnlijk Schipluiden zijn. Eigenlijk wil ik altijd graag 'doorbekeren' en zie daarom bekerwedstrijden zeker niet alleen als oefenpotjes.

Selectie

"De selectie is goed versterkt met o.m. drie spelers uit 0/19. Ik vanuit de jeugd dus ik weet wat die gasten kunnen. Het zijn Edwin Agyare, Mehmet Aygun en Dylan Eicher. Drie grote talenten die zo met het eerste mee kunnen. Er zijn niet veel spelers van buitenaf, maar twee, drie stuks. Zij hebben een Vredenburch verleden van vroeger en keren dus terug. Ook Marco van Trier keert na een slepende blessure, geleidelijk terug in de selectie. Hopelijk kan hij weer snel belangrijk worden. Door wat ik de afgelopen vier weken heb gezien ga ik de doelstelling wel hoog zetten, maar spreek die nu nog niet uit. De voorbereiding stemt mij tevreden en hoopvol. De indeling van de competitie ziet er leuk uit maar wij, als Vredenburch, zullen ons nooit aanpassen en spelen ons eigen spel. In de voorbereiding kreeg ik na afloop van wedstrijden veel complimenten voor ons goede spel en ik zie dat de jongens plezier hebben", aldus Tolga, die erg blij en dankbaar is dat de samenwerking met Michel Deekman (Technische Commissie, red.) prima verloopt. Aangezien hij ook te maken heeft met spelers die aansluiten vanuit het tweede elftal, verloopt de samenwerking met Uli Lionar ( trainer 2e elftal) prima. Afgelopen zaterdag speelde Vredenburch haar laatste bekerwedstrijd tegen SV Erasmus en won met 3-1. Aanstaande zaterdag gaat de competitie weer beginnen en speelt de ploeg van Tolga Akarsu thuis tegen FC Zoetermeer. Een week later gevolgd door de kraker tegen Semper Altius, waar voormalig Vredenburch trainer Vita Lorente als hoofdtrainer voor de groep staat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden