Links, organisator, Leo Mentink en daarnaast voorzitter Eric Oldenburger
Links, organisator, Leo Mentink en daarnaast voorzitter Eric Oldenburger (Foto: )

'T.W. Open is een begrip geworden'

  Sport

Vanaf 2012 een groot succes

Nico Mos

Tennisvereniging Te Werve organiseert van 10 t/m 18 augustus het jaarlijks Te Werve Open Tennistoernooi. Zowel voor senioren als, sinds vorig jaar, ook voor de jeugd. Spelers van binnen en van buiten de vereniging kunnen zich tot 5 augustus hiervoor inschrijven. Voorzitter Eric Oldenburger en tennisleraar en organisator Leo Mentink blikken al vast vooruit.

Rijswijk - "Op zaterdag 10 augustus gaat het Te Werve Open Tennistoernooi weer van start. En dan alweer voor de achtste keer", antwoordt Leo op vraag voor de hoeveelste keer dit goed bezochte tennistoernooi wordt georganiseerd. Leo Mentink is de organisator van Te Werve Open. Hij exploiteert een tennisschool op het tennispark en is daar zeer tevreden over. Eric: "Meestal vragen wij ons halverwege de inschrijving af, of we het aantal van het vorige jaar gaan halen". Leo: "In de laatste twee weken schieten de inschrijvingen vaak nog omhoog. We mikken op minimaal 300 inschrijvingen. Vorig jaar waren het er meer dan 400. Het is een officieel KNLTB toernooi. Er kan zowel in singels als dubbels ingeschreven worden. De beste spelers van deze club spelen in categorie 3, de sterkste poule zeg maar. Het is een open toernooi waaraan alle bij de KNLTB geregistreerde leden zich voor kunnen inschrijven in alle speelsterktes. Naast spelers van Te Werve komt het merendeel van buiten. Vanuit de gehele regio trekken we deelnemers". Eric: "En veel gezichten zien we ieder jaar weer terug, wat het extra gezellig maakt". In dezelfde week houdt Te Werve dit jaar voor de tweede keer ook een open jeugdtoernooi voor kinderen van 6 tot 17 jaar.

Besloten

Leo: "Tot 1 januari 2012 is dit een besloten Shell park geweest. Dit park is natuurlijk een toplocatie. Je kunt inmiddels gerust stellen dat de Te Werve Open een begrip is geworden in de tenniswereld". Erik: "Mede daarom is het open toernooi een uithangbord van ons om te laten zien hoe mooi de ligging van dit park is", aldus Eric en Leo. Tot 5-8-2019 kan nog worden ingeschreven via: Mijnknltb.toernoo.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden