Rechts Matthew Immers met zijn beachvolleybal  maatje Yorick de Groot
Rechts Matthew Immers met zijn beachvolleybal maatje Yorick de Groot (Foto: )

'Ik beleef gewoon een echt topjaar'

  Sport

Matthew Immers kampioen

Nico Mos

In juni werd hij in Gotenburg (Zweden), Europees kampioen beachvolleybal in de leeftijdsklasse onder de 20 jaar. Daarnaast behaalde hij het havo 5 diploma. Kortom, Matthew Immers (18) beleeft een topjaar. Hij dankt vooral Aafke Verbrugge; zijn trainster en coach bij Inter Rijswijk waarmee hij vijf jaar heeft samengewerkt. Ondanks die prachtige samenwerking kiest hij definitief voor het beachvolleybal en laat hij de zaal voor wat het is.

Rijswijk - "Inderdaad ik ben Europees kampioen geworden in Beachvolleybal onder 20 jaar. En ik kan je vertellen het was best een zwaar toernooi. We verloren onverwachts in de poulefase waardoor we een extra wedstrijd moesten spelen in een tussenronde, maar voor de rest wonnen we alles", valt Matthew direct met de deur in huis.

Matthew beleeft dubbel feest, want hij behaalde ook het havo 5 diploma. Matthew: "In de finale speelden we tegen Duitsland, dat was een pittig team. Zij hadden wereldkampioen Rusland uitgeschakeld. We wisten wel dat we aan de bak moesten, want we waren getuige van de uitschakeling van de Russen door Duitsland. Zodoende hadden we ze goed geanalyseerd en wonnen we die finale in feite vrij gemakkelijk. Ik speel samen met Yorick de Groot. Hij traint bij mij op het Zuiderpark maar woont zelf in Sliedrecht. We spelen pas twee jaar samen, maar pakten nu wel direct een hoofdprijs".

"Tot en met het afgelopen seizoen speelde ik in de zaal bij Inter Rijswijk Heren 2 onder coach Aafke Verbrugge". Ga jij komend seizoen ook naar Heren1? "Het is niet (meer) te combineren. Ik ga helaas stoppen in de zaal en mij geheel op het beachvolleybal focussen. Afgelopen seizoen zijn we met het team in de zaal onder Aafke tweede geworden. Aanvankelijk zou ik ook doorgaan in Heren 1, maar stop dus met de zaal, mede door mijn goede beachvolleybal resultaten. Aafke vindt het jammer, maar begrijpelijk", aldus Matthew.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden