Het lintje wordt door burgemeester Michel Bezuijen bij Peter opgespeld.
Het lintje wordt door burgemeester Michel Bezuijen bij Peter opgespeld. (Foto: )

'Ik ben zeker trots op het lintje'

  Sport

'Dit is de hoogste waardering'

Nico Mos

Hij is vorige maand benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, voor zijn werkzaamheden vanaf 1979 voor de KNVB, voetbalvereniging RAVA, RAVA – Houtwijk, RAVE – PEC Den Haag en sv Houtwijk. Peter Grootscholten (75), de persoon in kwestie, is nu nog steeds actief, maar denkt er hard over na om geleidelijk aan te gaan stoppen.

Rijswijk - "Ik was een beetje verrast, maar wist dat er iets op dat gebied speelde", antwoordt Peter op de vraag of hij verrast is dat hij een lintje heeft gekregen. "Ik ben zeer zeker trots hierop. Het is het hoogste dat je kan krijgen. Met ook dank aan de KNVB. De vrijwilligerswerkzaamheden zijn destijds begonnen, toen ik op de scheidsrechterscursus zat van de KNVB, samen met onder meer oud betaald voetbalscheidsrechter Dick Jol. Direct heb ik destijds als arbiter wedstrijden van de HVB gefloten. Ik heb overigens maar één echte KNVB-wedstrijd voor standaardelftallen gefloten. Bij RAVA heb ik allerlei werkzaamheden verricht, teveel om op te noemen. Dat heb ik bij RAVA – Houtwijk (fusie met TEDO, red.) en bij RAVA- PEC dh van 2004 – 2010 ook (nog) gedaan. Bij de KNVB ben ik, vanaf 1988, waarnemer en dat doe ik nu nog. Overigens denk ik wel dat ik na dit seizoen hier een punt achter ga zetten. Momenteel ontvang ik nog de scheidsrechters en regel ik, al vanaf 1984, nog steeds scheidsrechters voor toernooien en vriendschappelijke wedstrijden bij sv Houtwijk. En, omdat er een nieuwe trainer is aangesteld, blijf ik dat zeker ook komend seizoen nog doen".

"Toen Martin Abbenhuis trainer was van RAVA – Houtwijk Zo.1 (2004 – 2007), zorgde ik voor het materiaal en was tevens reisleider. We gingen op weg naar Leiden en werden kampioen bij Roodenburg. Op de terugweg zaten we bijna op de grote weg, toen Abbenhuis belde. Hij had nog staan praten met een journalist en was daarna gaan douchen, terwijl de bus, zonder Abbenhuis was weggereden." Peter Grootscholten glimlacht. "We zijn overigens wel terug gereden. Dat was een top tijd."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden