Cobbe gaat meer naar zijn zoons, die op hoog niveau basketballe, kijken.
Cobbe gaat meer naar zijn zoons, die op hoog niveau basketballe, kijken. (Foto: )

'Ik ga van mijn twee zoons genieten'

  Sport

Nico Mos

Twee jaar geleden is hij, als hoofdcoach, met Dames 1 van Lokomotief Basketbal, kampioen geworden. Momenteel is Cobbe van der Vuurst de Vries, assistent coach bij Dames 1, die onderaan de ranglijst bungelt van de Promotiedivisie. Degradatie lijkt onafwendbaar. Cobbe gaat nu stoppen om meer tijd te hebben om naar zijn zonen Keye en Boyd te gaan kijken. Allebei basketballen zij op topniveau.

Rijswijk - "Ik ben afgelopen seizoen niet officieel coach geweest van Dames1, maar assistent coach. Omdat ik simpelweg meer tijd wilde vrijmaken voor mijn kinderen. Ik wil genieten van mijn twee zoons. Met name om wedstrijden te zien van Den Helder, waar mijn zoon Boyd actief is en in België bij Oostende, waar Keye op het hoogste niveau speelt", antwoordt Cobbe waarom hij geen hoofdcoach (meer) is van Dames 1.

"Robert Clement is degene, die echt de touwtjes in handen heeft dit seizoen. Ik heb weinig gecoacht om de reden die ik zojuist heb verteld. Na 30 jaar training geven en coaching vind ik het (even) genoeg zo. Mijn oudste zoon Boyd (19) doet het meer dan goed bij eredivisieclub Den Helder en Keye (17) geeft zijn visitekaartje af bij Oostende.

"Bij de dames doet het gemis van Gillian Scholte zich enorm voelen. Zij is naar Grasshoppers gegaan. Zij was wel een speelster die iets extra's kon brengen. Daarnaast moest er een speelster stoppen wegens privé omstandigheden waardoor je inboet aan scorend vermogen en degradatie naar de 1e divisie onafwendbaar is. Het ontbreken van een team onder 19 jaar speelt zeker ook mee, want we hebben daardoor te weinig aanwas van onder af. Het merendeel van onze A jeugd is overgestapt naar Leiden. Dat is een groot gemis geworden voor de club. En even opvullen is niet aan de orde omdat meidenbasketbal in heel Nederland een (groot) probleem is. Zodoende hebben we twee speelsters van 15 jaar doorgeschoven. Lokomotief is goed bezig met U 16 en U 14 jaar, maar dat is het niveau nog niet", aldus Cobbe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden