Links organisator en secretaris Gonny van der Roest. Daarnaast voorzitter Peter Oosterwijk.
Links organisator en secretaris Gonny van der Roest. Daarnaast voorzitter Peter Oosterwijk. (Foto: )

'BC Randstad Open is echt een begrip'

  Sport

Nico Mos

'Inschrijvingen komen van overal'

Ieder jaar in mei organiseert Badminton Club Randstad haar jaarlijkse BC Randstad Open. Zo ook op 19 mei en dan niet in hun eigen van Zweedenhal, maar in Sporthal de Schilp (Rijswijk). Er wordt nu alvast vooruitgeblikt naar dat groots opgezette badmintontoernooi door voorzitter Peter Oosterwijk en secretaris Gonny van der Roest.

Rijswijk - "Je kunt wel stellen dat BC Randstad Open inmiddels een begrip is in de badmintonwereld. Het is eigenlijk een slim opgezet toernooi. Het toernooi is niet voor iedereen toegankelijk, maar we hebben wel dit jaar voor de eerste keer een lagere klasse bijgedaan ( klasse 9, red.). We organiseren dit toernooi, met succes, dan ook al vanaf 2012", antwoorden Gonny en Peter op de vraag hoe lang dit toernooi al loopt en of het aantrekkingskracht heeft op de badmintonspelers. Gonny: "Categorie negen is dus nieuw en houdt in dat mensen die iets minder goed zijn met het badmintonnen toch ook kunnen meedoen. Dat zal voor veel mensen leuk zijn om te horen." De inschrijving verloopt met nog twee weken te gaan heel vlot. Het toernooi is in principe voor elke leeftijd toegankelijk. Inmiddels zijn er al zo'n kleine 150 inschrijvingen binnen en Gonny verwacht wel uit de kosten te zijn. "In de klassen 3, 6, 7 en 9 kan er dubbelspel worden gespeeld. De klasse 3,6,7 heeft dames dubbel, herendubbel, gemengd dubbel, dames enkel en heren enkel. Alleen in klasse 9 doen we niet aan enkelspel."

Het toernooi zal net als de vorige edities in één dag worden afgewerkt. Dat betekent voor Peter, Gonny en hun collega's de wekker zetten. De organisatie is immers al om 7:00 uur aanwezig om de velden speelklaar te maken en alles wat er verder bij komt kijken. Met de eerste wedstrijden wordt rond half negen begonnen. Van der Roest: "Als we mazzel hebben zijn ze om tien uur in de avond klaar met spelen en dan moeten we nog opruimen. Je kunt wel stellen dat we bijna 24 uur met het toernooi bezig zijn".

Peter: "We krijgen heel veel inschrijvingen van mensen, buiten de regio. Eigenlijk meer dan vanuit onze (eigen) club. De mensen komen overal vandaan. Veel mensen uit Zeeland, Brabant en Friesland weten dit toernooi te vinden, omdat zij inmiddels die datum op hun agenda hebben staan. En omdat we dit al vanaf 2012 organiseren houden mensen er rekening mee en zien we veelal dezelfde gezichten."

De organisatie begint al anderhalf jaar van te voren met het plannen van de datum. Normaal vindt het toernooi op zaterdag plaats. "We zitten nu op de zondag in verband met de beschikbaarheid van De Schilp", legt Gonny uit. Het tweetal is echt blij met het toernooi. "Ook met de catering, die ook dit jaar weer top geregeld is en waar ik zes sponsoren voor heb kunnen vinden", vertelt Peter.

"We verzetten met elkaar veel werk maar uiteindelijk is het heel leuk om te doen. Zeker als je ziet dat het toernooi zo populair is en goed wordt bezocht."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden