Klaar voor de Final Four
Klaar voor de Final Four (Foto: )

'Lokomotief met één been in de finale'

  Sport

VU 14 speelt de Final Four

Nico Mos

De basketbalvereniging Lokomotief doet weer eens van zich spreken. Het meisjesteam VU 14 gaat de Final Four spelen in de hoop het kampioenschap in de eredivisie binnen te halen. Coach Rob Smit heeft goede hoop dat dat gaat lukken. De meisjes hebben, voorafgaand aan het seizoen, uitgesproken alleen voor het hoogste te gaan.

Rijswijk - "Ik kan wel stellen dat we met een fantastisch seizoen bezig zijn ondanks er drie meiden dit jaar pas zijn ingestroomd en nog maar pas basketballen. Mijn team telt negen meiden en je ziet dat het team naar elkaar toe groeit", opent coach Rob Smit de voorbeschouwing op de Final Four. "Het begin, vijf jaar geleden, was best moeilijk, maar het tweede jaar ging het best lopen. In het derde jaar werden we derde van Nederland en in het vierde jaar zijn we Nederlands kampioen geworden. De aanwezigheid van ouders om naar de verre uitwedstrijden te gaan is onontbeerlijk en ik ben daar zeer tevreden over."

"Voorafgaand aan dit seizoen vroeg ik de meiden de doelstelling uit te spreken. Toen was de uitgesproken ambitie: kampioen worden. Na drie, vier wedstrijden wist ik wel dat de kans aanwezig was om de Final Four te halen. We zijn in de competitie als tweede geëindigd waardoor we twee wedstrijden tegen nummer drie, Landstede uit Zwolle, spelen (4 mei winst 58-42 en 11 mei, red.). We hebben dat team in de competitie verslagen dus dat is een ruggensteuntje. Eerst dus halve finales en de finale op 18 mei wordt in Zwolle gespeeld. Gaandeweg het seizoen heb ik veel meer kunnen doen, dan dat ik vooraf heb bedacht. Ik ben een trotse coach en het zou mij teleurstellen als wij de finale niet halen."

Na een korte stilte zegt Smit: "We hebben een hele grote kans. De finale is een wedstrijd op zich en ik acht ons zeer zeker niet kansloos. Voor een goede doorstroming naar de senioren dames ontbreekt nu nog steeds een VU 19 team. We zijn mijn team nu bij elkaar aan het houden, zodat zij dadelijk die stap hogerop kunnen maken."

Meer berichten