Maud links, Maarten midden en Madelon rechts gaan voor de titel
Maud links, Maarten midden en Madelon rechts gaan voor de titel (Foto: )

RHC Dames 2 zijn op kampioenskoers

  Sport

'Verdedigend geven we weinig weg'

Nico Mos

Viermaal achtereen was het tweede dames team van de Rijswijkse Hockey Club dichtbij een kampioenschap. Met nog vijf wedstrijden te spelen staat het team van coach Maarten Morrien (35) vier punten voor op de nummer twee op de ranglijst. Maarten en de speelsters Madelon en Maud lichten hun succes toe.

Rijswijk - "Als coach van Dames 2 is dit mijn eerste seizoen, al heb ik al veel van deze dames in de jeugd getraind", opent Maarten het gesprek. "Ik train al zo'n twaalf, dertien jaar hier bij RHC. Ooit begonnen in de jeugd en ook heb ik Dames 1 vier jaar onder mijn hoede gehad. Vorig seizoen was ik al wel betrokken bij Dames 2, maar dit seizoen ben ik voor het eerst eindverantwoordelijk. Ik heb vorig seizoen wel mijn ogen goed de kost gegeven en concludeerde dat we (te) veel goals tegen kregen. Ik heb mij dus vooral gefocust op het verdedigen. Het blijkt ook dat we achterin goed staan, omdat we van de 17 wedstrijden negen maal de nul hebben gehouden, al hebben ook de middenlinie en de aanval daar hun steentje aan bijgedragen. We scoren, ondanks dat we niet echt trainen op de strafcorner, daar meer goals uit dan vorig seizoen. Ik moet ook zeggen dat ik dit seizoen over een prima uitgebalanceerd team kan beschikken. Twee dames die niet meer in het eerste wilden spelen, twee getalenteerde speelsters van A1 en ook nog dames die een verleden hadden bij deze club, waren gestopt en zijn teruggekeerd. Ik heb van deze kwaliteiten een goed team van kunnen smeden. I.v.m. vorig seizoen zijn we sterker en ik hoop dat dit zich uitbetaalt in een kampioenschap", aldus Maarten.

Madelon: "Na een wedstrijd of vijf hebben we de koppositie gepakt en niet meer afgestaan. Maud: "Onze sterkte is dat we veel wedstrijden in min of meer dezelfde opstelling hebben kunnen spelen en verdedigend sterk staan. We geven weinig weg. Madelon: 'Daar zij we vanaf het begin mee bezig geweest". Beiden: "Nu willen eindelijk kampioen worden".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden