Allen Alexander met zijn jeugd trainer Maurice Batelaan
Allen Alexander met zijn jeugd trainer Maurice Batelaan (Foto: )

Allen Alexander gescout door Sparta

  Sport

Semper Altius ziet talent vertrekken

Nico Mos

Enerzijds tevreden gezichten bij de jeugdafdeling van Semper Altius. Immers, een jeugdproduct, Allen Alexander (12), is gescout door Sparta en dat zet Semper Altius wel op de kaart. Anderzijds vertrekt er wel een behendige en doeltreffende spits. Allen Alexander en zijn jeugdtrainer Maurice Batelaan reageren.

Rijswijk – Allen: "Ja, ik ga volgend seizoen spelen in Sparta JO14 en daar ben ik apetrots op. Mijn moeder belde mij, toen ze een mail kreeg van Sparta, direct op en zei ik heb goed nieuws voor je". Trainer Maurice: "Ook wij zijn erg trots, hoor. Allen is een branieschopper in de spits, maar kan ook op de vleugel uit de voeten. De teller staat dit lopende seizoen al op 23 doelpunten."

Allen wordt volgens Maurice al een aantal seizoenen gevolgd. ADO Den Haag, Feyenoord en Excelsior volgde hem, maar Sparta lijft hem in en daar gaat hij straks spelen. "Sinds vorig seizoen traint hij, in zijn leeftijdscategorie, ook mee bij het KNVB selectieteam, die één of tweemaal per maand trainen bij VDL (Maassluis). Kijk, daar loop je nog wat meer in de picture. Wat dat betreft wisten wij al dat deze stap er aan zat te komen. Voor de club Semper Altius super mooi natuurlijk, want zoiets gebeurt niet ieder seizoen. Allen is een pareltje, of eigenlijk spreek ik meer van een ruwe diamant. Hij kan echt nog zoveel beter. Allen is bloedfanatiek, ook op trainingen, altijd aanwezig".

Allen: "Bij Sparta ga ik zo'n beetje iedere dag trainen, maar blijf wel hier in Delft mijn school afmaken".

Allen startte op zijn vijfde jaar in de jeugd van Haaglandia, maar zit nu alweer een aantal jaartjes bij Semper Altius. "Hij trekt echt het team JO13-1, uitkomend in de 1e klas Promotie, op naar een hoger niveau. Hij is een speler die heel graag wil en soms iets te enthousiast is waardoor hij hoogstwaarschijnlijk bij ADO en Feyenoord, na proeftrainingen is afgevallen. Maar ja het blijft jeugd, hè (glimlacht). Ik ben echt super blij dat hij bij de Sparta jeugd, terecht is gekomen", aldus Maurice.

Meer berichten