Foto:

'Blessures speelden ons veel parten'

  Sport

Nico Mos

Vorig seizoen kampioen geworden met Inter Rijswijk Dames1, maar momenteel staat zijn damesteam in de degradatiezone van de 1e divisie. Tevens staat Harold Vlijm, de coach in kwestie, in dubio doorgaan als trainer-coach of andere prioriteiten stellen. Hij is daar nog niet uit.

Rijswijk - "Eind augustus is het blessureleed in mijn team eigenlijk al begonnen. Tot aan de Kerst misten we twee belangrijke pionnen uit mijn team: Emma Piersma en Wies van Solkema. Zij zijn nauwelijks aan spelen toegekomen. Of dit te maken heeft met het spelen van eerst beachvolleybal, dan de overgang naar de zaal, zou ik niet met 100% zekerheid kunnen zeggen", licht Harold de blessureperikelen toe. "Emma is nog steeds niet 100% fit, maar Wies heeft gelukkig alweer een paar weken gespeeld. De selectie is breed genoeg, maar zoveel blessures in één seizoen heb ik in 25 jaar volleybal nog nooit meegemaakt. De Wet van Murphy is ditmaal van toepassing op Inter Rijswijk Dames 1. Gedurende het eerste half jaar heb ik van mijn 11 speelsters continu vier of vijf speelsters in de lappenmand gehad. Kellin Lakerveld heeft weken doorgespeeld met een blessure om de posities bezet te krijgen. Daar kwam bij dat Katja Stam een contract kreeg aangeboden in China. Hartstikke gaaf voor Katja natuurlijk. Twee weken geleden heb ik voor het eerst een wedstrijd met een compleet team kunnen spelen en die wonnen we dan ook. Door deze waslijst aan blessures hebben we in wedstrijden zeker 20 punten laten liggen. Tel je die erbij, dan staan we dik in de middenmoot. Het eerste halfjaar was voor iedereen frustrerend. Directe degradatie gaan wij zeker ontlopen. De PD wedstrijden

promotie degradatie

ontlopen wordt spannend, maar niet onmogelijk. De komende vier wedstrijden moeten we de punten gaan pakken. Zelf ben ik in gesprek over mijn contract. Ik word binnenkort vader. Daarnaast ben ik gewisseld van baan. Ik moet kijken of ik dat kan combineren. Na de geboorte maak ik mijn keuze".

Meer berichten