Foto:

'We hebben nu een homogene groep'

  Sport

Steenbakkers over Inter Heren1

Nico Mos

In de allerlaatste wedstrijd van het reguliere seizoen 2017/2018 verloor Inter Rijswijk Heren1 de cruciale wedstrijd voor behoud in de eredivisie. Ook de degradatiewedstrijden daarna kon een teruggang naar de top divisie niet voorkomen. Trainer – coach Willy Steenbakkers, bezig aan zijn 7e seizoen, blikt er kort op terug.

Rijswijk - "We hadden ingezet om in de kampioenspoule terecht te komen. Tot aan de laatste wedstrijd aan toe, zelfs tot aan de laatste set aan toe was dat mogelijk en hadden we ons nog kunnen handhaven", antwoordt Willy op de vraag of hij degradatie heeft zien aankomen. "Uiteindelijk kwamen wij één punt tekort op de ranglijst. We hebben toen op die maandag daarna gezegd, jongens over twee weken staat de eerste degradatiewedstrijd op het programma, dan moeten we er wel staan. Wij hadden er dus baat bij iedere speler met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Maar in dat bewuste gesprek bleek dat een aantal spelers juist helemaal niet op één lijn zaten. Sterker nog in dat gesprek gingen er heel wat verwijten over en weer. Dat bleek enerzijds hart luchten te zijn, maar anderzijds sluimerde er ook onvrede. In november 2017 hadden wij al iemand uit het team gezet die een dusdanig negatieve invloed had op de groep. Zo konden we toen gewoonweg niet verder gaan. Iets dat mij als coach nog nooit is overkomen. Wij dachten het lek is nu boven, maar het etterde dus gewoon door helaas. Uiteindelijk kregen wij het niet omgezet en degradeerden naar de topdivisie".

"Wij wilden als groep het vorige seizoen achter ons laten en ons volledig richten op het nieuwe seizoen. Een nieuwe start maken, maar vooral er voor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Dat is gelukt. We hebben nu een homogene groep. De dynamiek en chemie is beter en de groep functioneert daardoor beter. We staan nu op één punt achter de koploper". En over de nieuwe sporthal: "Deze Marimbahal is ver over de datum en helemaal op."

Meer berichten