Tolga Akarsu volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer bij Vredenburch.
Tolga Akarsu volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer bij Vredenburch. (Foto: )

'Deze job komt niet onverwachts'

  Sport

Nieuwe hoofdtrainer Vredenburch

Nico Mos

Voetbalvereniging Vredenburch heeft volgend seizoen een nieuwe hoofdtrainer. Uit eigen gelederen lost Tolga Akarsu (41) Vital Lorente als hoofdtrainer af. Reden genoeg om eens te vragen hoe de reactie van Tolga zelf is.

Rijswijk - "Toen ik een jaartje of drie, vier geleden als trainer bij Vredenburch C2 begon, heb ik dat team als het ware uit het slop gehaald en spelers ook beter gemaakt. De club zei toen tegen mij 'ga het trainingstraject rustig opbouwen'. Dus haalde ik als eerste het TC III diploma", reageert Tolga op zijn aanstelling. Glimlachend: "Dus helemaal onverwachts kwam deze nieuwe job niet. Mij is destijds ook gezegd om de aanstormende jeugd geleidelijk voor het seniorenvoetbal klaar te stomen. Momenteel ben ik nog trainer van o/17. Met die gasten ben ik in de 1e klas kampioen geworden en vorig seizoen 3e geëindigd in de hoofdklasse. Dit seizoen gaat het iets moeizamer, omdat ik een heel nieuw elftal heb. Er zijn 13 spelers vertrokken aan het eind van het vorig seizoen. Veel spelers die doorgeschoven zijn naar onder meer o/19. Ik ga er overigens vanuit dat dit team ook volgend seizoen in de hoofdklasse speelt, wij gaan niet degraderen".

Visitekaartje

"Vredenburch heeft meerdere talenten lopen bij de jeugd. En dat is ook ADO Den Haag opgevallen, mede omdat wij vorig jaar met een team o/23 jaar in die competitie de finale haalden. Deels geluk en deels gewoon kwaliteit. Twee spelers van o/17 jaar hebben bij ADO stage gelopen. Eentje is daar gebleven, de ander bleek niet goed genoeg, maar speelt momenteel bij Westlandia in de 2e divisie. Beiden zijn natuurlijk een visitekaartje voor de club. Onze o/19 is goed op weg naar de hoofdklasse daar kan de club dus verder mee. Er lopen zeker vijf spelers in met potentie voor de seniorenselectie. Overigens hopen wij ook dat spelers met een Vredenburchhart, mochten ze het eerste team niet halen, toch willen blijven. Komend seizoen moet senioren 1 en senioren 2 één groep zijn en daar ga ik voor", aldus Tolga.

Meer berichten