Foto:

"Het verenigingsgevoel moet terug"

  Sport

Nieuw bestuur voor De Spartaan

Nico Mos

Bestuurlijk rommelde het de afgelopen maanden bij de Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Door verschillende redenen is het bestuur gekrompen qua leden. Op 22 februari zal op de Algemene Ledenvergadering een nieuw bestuur worden gekozen. Voorafgaand laten de beoogde voorzitter Sirik Deerenberg en vicevoorzitter Jeffrey van der Marel hun licht schijnen over de vereniging.

Rijswijk - "Jeffrey en ik zijn ons nu eigenlijk al aan het voorbereiden op onze nieuwe functie binnen de club", steekt Sirik direct van wal. "Een van de redenen waarom ik ben ingestapt, is dat het bestuurlijk niet zo goed ging met de vereniging. De vereniging is gezond, telt zo'n 400 leden en er lopen verschillende trainers rond. Maar wij merkten wel dat de vereniging uit allemaal eilandjes bestond. Kijk, we hebben afdelingen zoals: renners, jeugd, mountainbike en toerrijders en die hadden allemaal hun eigen bestuur en een eigen begroting. De structuur was een beetje uit de vereniging. Toen wij eind vorig jaar zagen dat er nog geen initiatief kwam voor uitbreiding in het bestuur, hadden wij serieuze zorg over de toekomst van de vereniging. Wij hebben toen een plan uitgewerkt en hebben met een kleine groep mensen een presentatie gehouden, die zeer goed is bezocht. Direct daarna is er een groep van zo'n 20 mensen opgestaan. Die groep heeft een plan uitgewerkt met de vraag: 'hoe maken de vereniging nu interessant voor mensen om te gaan besturen'. Wat daar uitkwam is een manifest geworden met de uitkomst dat heel veel leden wel consumeren, maar niet participeren".

Speerpunt (en)

"Een van de speerpunten van ons is: het krijgen van actieve leden. Het moet leuk zijn om je vrijwillig in te zetten voor je vereniging". Jeffrey: "Ook willen we de vereniging meer uitstraling geven, zodat de Spartaan meer zichtbaar is voor de omgeving. Een ander speerpunt is het onderzoeken van wensen van onze sporters, zodat we hiervoor de juiste faciliteiten kunnen bieden".

Meer berichten