Foto:

'Reflex is een mooie warme club'

  Sport

Nico Mos

Hij stopt aan het einde van dit seizoen als coach van de selectie van korfbalvereniging Reflex. Leon Posthumus heeft er dan drie seizoenen op zitten."Het is een mooie warme club."

Rijswijk - "Na drie seizoenen voor deze groep te hebben gestaan, is het tijd om verder te gaan", trapt Leon Posthumus het gesprek af. "Zowel voor mij als in het belang van de groep. Ik heb hier een mooie tijd gehad bij Reflex en wil uiteraard het seizoen op een goede manier afsluiten. Reflex vind ik een mooie, warme club. Een vereniging die plezier en spelen op niveau op de juiste wijze combineert". De korfbalcoach zegt nog geen nieuwe club te hebben. "En om eerlijk te zijn ben ik er nu nog niet zo mee bezig. Ik ben heel druk met mijn nieuwe woning, een ouder huis, waar nog genoeg aan gedaan moet worden. Ik ga wel door als trainer-coach, maar niets moet. Ik zie wel, wat er op mijn pad komt".

"Vorig seizoen zijn we helaas gedegradeerd in de zaal, dat was een enorme domper voor mijzelf. We hadden wel een beetje pech op de momenten. We misten bijvoorbeeld op een haar na de beslissingswedstrijd voor behoud in de 1e klas. We konden ook niet het geluk afdwingen. Tegen hele goeie tegenstanders speelden we prima , maar verloren we nipt. Tegen mindere tegenstanders bleven we dikwijls met lege handen achter. Momenteel – begin januari - hebben we pas drie wedstrijden gespeeld in de zaal en staan we zowel met één en twee bovenaan. We zitten weliswaar in een zware poule, maar zowel de groep als ik willen dolgraag terug naar de 1e klas."

Echte versterkingen dienen zich vooralsnog niet aan en de jeugd onder 19 jaar zijn nagenoeg allemaal eerstejaars. "Ze zijn wel heel goed, maar die overstap is (nu nog) te groot, maar de potentie is er. Op het veld spelen we 1e klas. We staan nu in de middenmoot en die competitie gaat in april weer verder. Ik ga er vanuit dat we eerste klasse zullen blijven. Ik laat overigens wel een prima spelersgroep achter", aldus Leon. "Een groep die nog wel wat jaartjes mee kan".

Meer berichten