Ewout Boendermaker neemt na 17 jaar afscheid als voorzitter van Lokomotief.
Ewout Boendermaker neemt na 17 jaar afscheid als voorzitter van Lokomotief. (Foto: )

Ewout gaat stoppen bij Lokomotief

  Sport

'HBS cricket is voor mij iets nieuws'

Nico Mos

Hij is misschien wel de langst zittende voorzitter van een sportvereniging, Ewout Boendermaker (45). Hij stopt na dit seizoen bij de Rijswijkse basketbalvereniging Lokomotief. Hij is 17 jaar lang voorzitter geweest. De cricketafdeling van HBS heeft hem gepolst om daar voorzitter te worden. Daar heeft hij positief op geantwoord. "HBS was dat zetje om bij Lokomotief ruimte te maken voor mijn opvolger."

Rijswijk - "Dit is mijn 17e seizoen en inderdaad, aan het eind van dit seizoen stop ik bij Lokomotief als voorzitter", bevestigt Ewout zijn voornemen. In het dagelijkse leven is Ewout ICT-architect bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. "Toen ik in 2002 aantrad als voorzitter zat de vereniging al behoorlijk in de lift, na hele magere jaren eind jaren '90. Er kwam aanwas van de tweede generatie, dus van ouders die al bij Lokomotief actief waren. Echte speerpunten had ik niet, al stond het behouden van een gezonde vereniging voorop. Met jeugdteams wilden we wel stapjes maken. Jaren later werden we bij de jeugd aan de lopende band Nederlands kampioen. Al kwam dat niet omdat iemand dat in 2002 in een plan had gegoten. Ook probeerden we jeugd te laten doorstromen, zodat je een selectieteam zou krijgen met alleen maar spelers uit je eigen opleiding. Sponsoring was er toen nauwelijks. Daar is geleidelijk wel verandering in gekomen, ook omdat we steeds op een hoger niveau gingen acteren en dat kost meer geld".

HBS cricket

"Ik ben zeer tevreden dat ik een gezonde club van 250 leden zal achterlaten en ook de wetenschap dat we binnen afzienbare tijd een nieuwe sporthal krijgen. Dat is een zegen voor de club. Afgelopen zomer ben ik benaderd door de algemeen voorzitter van HBS of ik wilde overwegen om voorzitter te worden van HBS cricket. Voor mij is dat een beetje thuiskomen, want ik heb zelf vroeger ook cricket gespeeld bij HBS. Ik heb er over nagedacht en wil de uitdaging graag aangaan. HBS was dat zetje om bij Lokomotief ruimte te maken voor mijn opvolger".

Meer berichten