Foto:

Lorente vindt het "mooi geweest"

  Sport

Vita Lorente stopt als hoofdtrainer

Nico Mos

Na 4 jaar als hoofdtrainer voor de seniorenselectie te hebben gestaan bij voetbalvereniging Vredenburch, vindt Vita Lorente het hoog tijd om na dit seizoen het stokje door te geven aan zijn opvolger.

Rijswijk - "Met het bestuur en de spelersgroep heb ik een hele goede relatie. De waardering vanuit de club en het bestuur is enorm. Ze vinden het jammer dat ik stop, maar na vier jaar was ik er voor mijzelf uit: het is mooi geweest", antwoordt Vita op de vraag waarom hij stopt als hoofdtrainer. "Je moet als trainer vooral ook heel eerlijk zijn naar jezelf en naar de club toe. Op het moment dat je het gevoel hebt dat het kunstje niet meer aanslaat zoals die aansloeg, dan moet je jezelf afvragen of het geen tijd is om te stoppen. Kijk, iedere trainer dus ook ik heeft een houdbaarheidsdatum.Vooral met de 'oude garde' kan ik nog steeds lezen en schrijven. De jongere spelers is een andere generatie. Ik heb met de meeste drie á vier jaar gewerkt, daarom denk ik dat het voor de groep goed is, dat er vers bloed komt. Ik heb vier fantastische jaren gehad met als toetje de drie fantastische trainingkampen in Spanje. Ik ga hier weg, terwijl ik veel vrienden achterlaat". Wat zou je nu willen? "Ik sta in de Haagse regio bekend als opbouwtrainer. Ik weet heel goed wat ik wil, dat is bij een club werken zoals Vredenburch, waar het al staat en waar ik om de prijzen mee kan spelen".

"Vorig seizoen werden we afgetekend tweede en waren best-of-the-rest, maar dit seizoen verloopt moeizaam. Mede doordat er sterk schouders gestopt zijn en belangrijke spelers langdurig geblesseerd zijn", vervolgt Vita terugkijkend naar de eerste seizoenshelft. "Marcel Tuit is gestopt, Michael Stein heeft een achillespeesblessure, hopelijk is hij na de winterstop weer inzetbaar. Thomas Haaksma heeft met knieklachten af moeten haken. Jeroen Barnas, nieuwkomer, heeft nog steeds geen 90 minuten kunnen spelen door spierblessures. Tevens is deze poule vele malen sterker is dan vorig jaar".

Meer berichten