Foto:

De Rijswijkse sporter van het jaar

  Sport

Nina van Katwijk

Stem op uw favoriete sporter

Rijswijk mag trots zijn op haar sporters. Zoveel sporters uit Rijswijk hebben keihard gewerkt en mooie prijzen gehaald het afgelopen jaar. Zij verdienen het allemaal om in het zonnetje gezet te worden met de Sportprijs 2018, toch kan er maar eentje winnen... Wie er met de publieksprijs voor beste sporter naar huis gaat, is aan u.

Rijswijk - De Sportprijs 2018 bestaat uit vier categorieën. De jury kiest een individuele sporter én een team uit waarvan zij het meest onder de indruk zijn. Daarnaast kiezen de inwoners van Rijswijk ook een individuele sporter én een team uit voor de publieksprijs. U kunt tot 14 januari stemmen op uw favoriete sporter. De uitreiking vindt op vrijdagavond 18 januari plaats bij het Prinses Irene Sportpark en is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Vanaf 19.30 uur kunt u terecht in het sportcomplex, de uitreiking begint om 20.00 uur. Eerst zullen de genomineerde individuele sporters een kort interview geven over hun ervaringen, plannen en prestaties. Later op de avond komen de teams aanbod. Tijdens de pauze wordt er voor entertainment gezorgd, zo kunnen de kinderen spelen met een formule 1 simulator en zijn er lekkere hapjes en drankjes.

Op wie kunt u stemmen?

Tot en met 28 december 2018 was het mogelijk om sporters te nomineren voor de publieksprijs. In de categorie individuele sporters staan nu vier deelnemers op de lijst.

Martin Beuk beoefend taekwondo. Afgelopen jaar heeft hij de derde plaats bij het wereldkampioenschap power breken in Argentinië gewonnen, is hij kampioen geworden in Engeland, heeft hij twee keer goud gewonnen in het Belgisch kampioenschap en goud tijdens Nederlands kampioenschap.

Matthew Immers heeft, samen met dubbelpartner Yorick de Groot, de zilveren medaille voor beachvolleybal gewonnen tijdens de Olympische jeugdspelen in Buenos Aires. Ook heeft hij brons gescoord op de nationale jeugdkampioenschappen. Matthew speelt bij het Beachvolleyteam Nederland en in de Kampioen Topklasse bij Inter Rijswijk jongens A1, de hoogste jeugdklasse in zaalvolleybal. Daar is hij bekerkampioen Inter Rijswijk JA geworden.

Guus de Bakker werd Nederlands Kampioen schoonspringen in de categorie: A jongens, 16 -18 jaar. Samen met zijn clubgenote Lize van Leeuwen is hij ook nog Nederlands kampioen geworden op de categorie drie meter synchroon mixed A/B 14 - 18 jaar én Nederlands Kampioen op de drie meter synchroon mixed ALL-IN, alle leeftijden.

Keye van der Vuurst wist dit jaar, nog voor zijn zeventiende verjaardag, een plekje bij het Nederlandse Basketbalteam te bemachtigen en is daarmee de jongste speler van dit team ooit. Eerder in het jaar heeft hij ook goud gewonnen in de B-divisie van het Europees kampioenschap U18.

Welke sporter verdient de publiekssportprijs 2018 volgens u? U kunt uw stem uitbrengen via: www.rijswijk.nl/sportprijs2018.

Meer berichten