Foto:

BC Randstad kiest nieuwe voorzitter

  Sport

Peter Oosterwijk is er klaar voor

Nico Mos

Hij neemt de voorzittershamer over van Ruud Luijkx en gaat met volle energie aan zijn taak als voorzitter van BC Randstad, de grootste badmintonvereniging van Rijswijk, beginnen. Peter Oosterwijk (46), de persoon in kwestie licht één en ander toe. Ook hoe hij uiteindelijk tot deze beslissing is gekomen. Peter is namelijk zeker niet over één nacht ijs gegaan.

Rijswijk - "Ik heb nog nooit nagedacht over het voorzitterschap. Tot dat ik in het voorjaar gepolst ben door het bestuur van BC Randstad om Ruud op te volgen", antwoordt Peter op de vraag hoe hij voorzitter is geworden van BC Randstad. "Ik wist nog niet goed waar ik uiteindelijk in zou stappen, maar vroeg of ik een tijdje in de keuken kon kijken. Met de aftredende voorzitter Ruud Luijkx heb ik een oriënterend gesprek gehad. Zodoende heb ik een paar bestuursvergaderingen bijgewoond. Je krijgt zo een idee wat er allemaal op je afkomt. Er komen een aantal interessante dingen op ons pad zoals de nieuwe sporthal in Rijswijk. Dat is echt iets waar we naar uitkijken. Kijk, we hebben een super gezellige sportzaal en een super gezellige kantine, maar de Van Zweeden zaal is eigenlijk te klein en te oud. In de nieuwe zaal kun je er zelf natuurlijk heel veel van maken."

"Een van mijn speerpunten is de vereniging zo goed mogelijk begeleiden naar de nieuwe sporthal. We hopen dat de eerste paal snel de grond in gaat. Ook zijn we qua jeugd de afgelopen jaren wat klein geworden. Kinderen gaan andere dingen doen als ze klein zijn. Een van mijn punten zal dan ook zijn de jeugd weer bij BC Randstad te krijgen. Bij de senioren is er niet zoveel ruimte voor nieuwe leden, omdat we beperkingen hebben in de huidige zaal. Bij de junioren is die ruimte er nog wel. Daar focussen wij ons op. Vorig jaar hebben we al het mini-lidmaatschap geïntroduceerd, kinderen zijn nu welkom vanaf 5 jaar. Ook met het 50 jarig bestaansfeest van de club, in 2020, zijn we al, achter de schermen, volop mee bezig", aldus de nieuwe voorzitter van BC Randstad.

Meer berichten