Foto:

"Mijn toekomst ligt helemaal open"

  Sport

Nico Mos

Semper Altius, uitkomend in de 4e klas zaterdag neemt, aan het eind van dit seizoen, afscheid van hoofdtrainer Peter Spruijt. Hij heeft er dan vijf jaar opzitten. Peter laat nog open wat hij hierna gaat doen.

Rijswijk - "Ik stop als trainer, omdat ik het gewoon even zat ben", antwoordt Peter op de vraag waarom hij stopt als hoofdtrainer bij Semper Altius. "Ik sta, vanaf mijn tijd als jeugdtrainer bij Haaglandia, 20 jaar onafgebroken op het veld. Kijk, doordeweeks trainingen geven vind ik superleuk. Maar ik wil af van die verplichte nummers op zaterdag. Gewoon eens even lekker wedstrijden bekijken op zaterdag, achter de lijn, lijkt mij ook leuk. En dat ik dan doorgeschoven zou worden naar de jeugd is mij (nog) niet bekend. Ik zou het gewoonweg nu nog niet weten. Mijn toekomst op dat gebied ligt nog open. Misschien zit ik wel bij een andere club volgend jaar. Ik ben alleen niet een type trainer die overal, waar een vacature is, ga solliciteren. Dat zal ik niet doen. De beslissing om hier te stoppen had ik voor mijzelf vorig jaar al genomen. Ik vind dit wel een onwijs leuke groep gasten. Om tegen hen te zeggen dat ik ga stoppen, vond ik moeilijk"

"Kijk", zegt hij, "ook het Haagse voetbalwereldje ben ik een beetje zat. Den Haag stelt niks voor als voetbalstad. ADO doet het niet goed, de clubs in de 2e en 3e divisie doen het niet goed en sinds Haaglandia opgeheven is, zijn er niet veel clubs over die hoog op (jeugd) niveau acteren."

"Op de plaats waar we nu staan is teleurstellend, laat dat duidelijk zijn. Op zich is het wel verklaarbaar. Na een prima voorbereiding en winst in de eerste drie wedstrijden, sloeg het blessureleed toe. De derde wedstrijd tegen Haagse Hout was een gigantische schoppartij. Zeg maar tot heden (één na laatste wedstrijd voor de winterstop, red.) kon ik geen beroep doen op zes, zeven basisspelers. Hopelijk zijn na de winterstop een paar spelers weer inzetbaar en moeten wij, gezien het spelersmateriaal, bij de eerste vijf eindigen."

Meer berichten