Foto:

Geen sport voor alleen maar 65 plus

  Sport

A.B.A. Rijswijk timmert aan de weg

Nico Mos

Zeven jaar is hij, Idzard Fischer, al voorzitter van de Rijswijkse Petanque Club A.B.A. "Petanque is zeker niet alleen een sport voor 65-plussers, maar ook voor de jeugd." Een kennismaking.

Rijswijk - "Bij mijn aantreden als voorzitter had ik ook zo mijn ideeën. En ik kan stellen dat we daar een aantal van gerealiseerd hebben", antwoordt Idzard op de vraag of hij ook zo zijn speerpunten had toen hij aantrad als voorzitter. "Toen ik begon hadden we een dalend ledenaantal en vanuit die dip is het ledenaantal gestegen en momenteel blijft dat aantal redelijk stabiel. Wel zijn extra leden (meer) dan welkom. En dan praat ik over zo'n 20, 30, dan zit je qua opbouw van de vereniging aan de goede kant en zijn alle avonden goed gevuld. Want wij kijken ook naar de continuïteit. Kijk, Petanque wordt altijd al geassocieerd met 65 plussers en dat klopt in zoverre, dat een groot potentieel van onze leden in die leeftijdscategorie zitten. Maar mijn andere speerpunt betrof dat wij weer een wedstrijdvereniging zouden gaan worden. Dat heb ik met enkele mensen uit de vereniging vorm kunnen geven. Zo goed zelfs dat we nu op de 2e plaats staan van de Top divisie Nederland. En we wonnen bij de beloftes de 'Coup de Nation'. Die topsporters bij ons, die echt de sport beoefen en Petanque niet zien als bezigheidstherapie, trekken dan weer jongeren aan."

"We zijn niet verhuist naar sportpark Irene. Die indruk zou gewekt kunnen zijn bij de heropening van het sportpark. Wij waren daar toen wel aanwezig met een stand. We vinden het wel prima dat het sportpark weer bemand is, maar wij zitten hier goed aan het Lupinepad al bijna vanaf de oprichting in 1980. De Petanque sport wordt veel beoefend in Nederland. Op TV zal deze sport niet gauw komen, want het is een doe sport en geen kijk sport. Deze sport is groeiende. Het wordt mogelijk ook een demonstratiesport bij de Olympische Spelen in 2024 in Parijs. Als dat doordringt krijgt de sport veel meer exposure".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden