Lara Voorthuizen de nieuwe voorzitter van Red Lions
Lara Voorthuizen de nieuwe voorzitter van Red Lions (Foto: )

Lara is er echt helemaal klaar voor

  Sport

Nieuwe preases voor Red Lions

Nico Mos

De honk- en softbalvereniging Red Lions heeft tijdens de bijzondere algemene ledenvergadering van 15 oktober, een nieuw bestuur gekozen. Voorzitter is Lara Voorthuizen (22). Leuk om kennis te maken met deze jongste preases ooit.

Rijswijk - "Ik vind het wel leuk, maar best spannend zo'n eerste interview", zegt Lara met een glimlach op het gelaat. Het voorzitterschap is volgens haar vrij plotseling op haar pad gekomen. "Ik ben hiervoor door de nieuwe penningmeester benaderd. Dat vond ik op zich al een eer, maar nu ik voorzitter ben kan ik het af en toe nog niet bevatten", antwoordt Lara op de vraag wat haar heeft doen besluiten voorzitter te worden van Red Lions.

Lara is zelf speelster van Dames1 en zit in haar laatste studiejaar aan de Haagsche Hogeschool. "Ik weet nog niet echt wat ik wil worden, maar wil wel de managementkant op. We hebben met Ed Hoet als penningmeester en Liesbeth Le Noble als secretaris een heel nieuw bestuur. We willen een nieuwe wind door de club laten waaien."

"We spelen met de club voor het eerst op top sportniveau met Heren1 en Dames 1. Dat niveau wil ik graag vasthouden, want dat is super belangrijk. Een van mijn speerpunten is om meer jeugd te gaan aantrekken. Het is belangrijk dat de club geen 'gaten' krijgt in de jeugd, want dit komt de doorstroming naar de senioren niet ten goede. Verder hebben we nu een tweede veld, dat nog wat aanpassingen nodig heeft en hopen, in overleg met de gemeente, hier iets aan te doen. Onze eerste taak is alles op te pakken, wat door het vorige bestuur is laten liggen of waar het niet aan toegekomen is. Wij willen het wel anders aan gaan pakken. De club staat er overigens financieel wel goed voor. Jeugd hebben we echt weinig waardoor de teamindeling lastig wordt. Ik wil heel graag scholen benaderen om te kijken of ik jeugdleden warm kan maken voor onze club (zie ook www.redlions.nl) dat zou voor ons een welkome aanvulling zijn."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden