Foto:

Vredenburch wint derby

  Sport

Richard van Trier matchwinnaar

Nico Mos

Ook in de 4e klas leeft de derby Vredenburch – Semper Altius nog steeds. In een zeer matige voetbalwedstrijd won uiteindelijk de thuisclub terecht met 1-0. Deze stand was al bij rust bereikt.

Rijswijk - Beide trainers Vita Lorente van Vredenburch en Peter Spruijt van Semper Altius gaven voor de wedstrijd wel aan dat ze, door langdurige blessuregevallen, niet in hun sterkste formatie konden aantreden. Beide clubs zijn daardoor terug te vinden zijn in de middenmoot van de ranglijst.

De toon van die middag werd eigenlijk al direct gezet door de gasten. Binnen tien minuten moesten twee spelers van Vredenburch worden opgelapt. Vredenburch kwam als eerste in haar spel waardoor er zowaar combinaties zichtbaar werden. De spelers leken elkaar ook net iets gemakkelijker te vinden. Semper Altius volhardde zeker voor rust in (te vaak) de lange bal. Beide doelmannen hoefden in het eerste halfuur amper in actie te komen. Nadat op slag van rust Rico Deekman tot tweemaal toe stuitte op Semper keeper Nishant Bekeroe en de teams zich al met een 0-0 stand hadden verzoend, was het plotsklaps toch 1-0. Richard van Trier kreeg op 18 meter van het doel de bal in bezit en haalde pardoes uit (1-0). Arbiter Isri floot direct voor de rust. Na de thee kreeg de thuisclub vele mogelijkheden de wedstrijd in het slot te gooien, maar het vizier van de spitsen stond niet op scherp. Aan de andere kant zette Semper Altius veel eerder druk op de bal en kreeg enkele mogelijkheden waarvan Barnas (die nog met rood kon vertrekken vlak voor tijd, red.) de grootste (100%) kans kreeg. Hij schoof de bal halverwege de tweede helft net naast de verkeerde kant van de paal.

"De 2-0 zat erin en had meer rust gegeven. En voor hetzelfde geld benutten zij die enorme kans na rust en is het gelijk. Ik ben echt trots op mijn spelers ondanks ik acht basisspelers miste", aldus Vita Lorente.

Commentaar van zijn collega Peter Spruijt was kort en bondig: "deze wedstrijd verdiende geen winnaar".

Meer berichten