Foto:

'Onze spelers zijn een beetje verwend'

  Sport

Trainer wil gaan verjongen

Nico Mos

Hij is al bezig aan zijn vijfde jaar als hoofdtrainer van Te Werve. Huib van Oostrom Soede heeft het bij de club erg naar zijn zin, maar heeft wel behoefte aan nieuw bloed in spelersgroep met één of twee topspelers. Huib licht één en ander toe, na afloop van de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen Berkel.

Rijswijk - "Vooropgesteld, we zijn de competitie niet goed gestart ( 6 wedstrijden 7 punten), maar dat heeft alles te maken met die bekerwedstrijd tegen Ajax. De spelers waren al drie weken van tevoren bezig met die bijzondere wedstrijd", antwoordt Huib op de vraag waarom Te Werve zo slecht is gestart aan de competitie. "De eerste wedstrijd verloren wij van TAVV, een slechte ploeg, die nu onderaan staat. De afgelopen jaren heb ik met Te Werve heel veel bereikt (driemaal gepromoveerd, bekerfinales, halve finale KNVB beker, red.). Kortom mijn spelers zijn een beetje verwend. Ik proef af en toe een stemming van 'oh ja dat doe we wel even'. De selectie is groot genoeg waardoor er spelers teleurgesteld zijn en dan afhaken op de training".

"Ik heb dan wel een grote selectie (zo'n 19 spelers), maar een echte kwaliteitsimpuls ontbreekt op één of twee spelers na. Ook voor mijzelf om het leuk te houden. In deze tweede klas is het gewoon iedere week vechtvoetbal en moet je altijd 100 procent zijn om te presteren. Er zijn spelers bij die dat dan niet brengen." Te gemakzuchtig noemt hij dat. "Daarnaast", voegt Huib er aan toe, "lopen er al wat oudere spelers rond die hier al een tijdje spelen. Dan ontbreekt soms de drive. Dat betekent dat we moeten gaan verjongen en vernieuwen. In de winterstop maak ik de balans op, wie er volgend seizoen naar een andere club kan gaan uitkijken. Ik ben eerlijk en zeg dan zoals het is. Dat pakte wel goed uit tegen Berkel maar ik ga niet iedere week als een schoolmeester voor de klas staan. De instelling en beleving moet net iets meer zijn dan de rest, want men weet nu hoe Te Werve speelt", aldus Huib.

Meer berichten