"Onze coach Martin is super relaxed"
"Onze coach Martin is super relaxed" (Foto: )

Martijn heeft bij RHC een goed gevoel

  Sport

'Promotie is geen vereiste'

Nico Mos

Hij werkt al tien jaar bij de KNHB en is sedert dit seizoen de nieuwe coach van RHC Heren 1. Een kennismaking met Martijn de Jongh (37).

Rijswijk - "Dit is voor mij de eerste keer dat ik een herenteam onder mijn hoede heb. Hiervoor trainde ik drie seizoenen lang de dames van MHC Oss waarmee ik promoveerde naar de Overgangsklasse en de Silver Cup won. Ik woon weliswaar in Breda, maar dat is voor mij totaal geen probleem", geeft Martijn direct een schot voor de boeg.

"Mijn dag bestaat volledig uit het hockeyspelletje. Naast mijn activiteiten voor RHC Heren 1 werk ik alweer zo'n tien jaar voor de KNHB. Ik ben daar leercoach en verzorg trainersopleidingen door het gehele land. Je kunt wel stellen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt. Toen deze vacature bij RHC vrij kwam, heb ik hierop gesolliciteerd en het gevoel was direct goed. RHC gaf aan mij te willen hebben. Twee jaar geleden is heren 1 gepromoveerd en vorig seizoen eindigde dat team op de 6e plek. Dit seizoen is promotie nog niet vereist, maar de club wil zowel met de heren als dames omhoog. Dat is één van de redenen waarom ik ben ingestapt. Ook voor mij een uitdaging. Ook omdat ik, zoals gezegd, voor het eerst een herenteam train. Ik heb een contract voor twee jaar getekend. De club en ik hebben daar bewust voor gekozen, omdat we ergens naar toe willen werken. We willen eerst de jongens individuele progressie laten boeken om uiteindelijk, als team, dat stapje omhoog te realiseren. We hebben een hele jonge selectie. Mijn oudste speler is 26 en mijn jongste speler is 17 jaar. Deze groep is weliswaar jong en het resultaat is nog wisselvallig, maar ze zijn ook ongelooflijk talentvol, ze willen hard trainen en heel graag beter worden", aldus Martijn, die zelf al stopte op zijn 21e jaar, omdat het trainersvirus hem, al op zijn 18e, te pakken kreeg. Reactie van spits Thomas de Haan: "onze nieuwe coach is super relaxed en gaat altijd uit van eigen kracht en ziet graag combinatiespel."

Meer berichten