Piet Gelauf ziet een gat in de markt met een voetbalschool voor meiden.
Piet Gelauf ziet een gat in de markt met een voetbalschool voor meiden. (Foto: )

Piet Gelauf begint iets nieuws

  Sport

'Dit is een gat in de markt'

Nico Mos

Hij is honkvast, was aan meerdere clubs voor langere tijd verbonden, maar staat sinds anderhalf jaar niet steevast meer als clubtrainer op het veld. Piet Gelauf (64), de persoon in kwestie, exploiteert al een voetbalschool, maar vanaf september is hij ook een meidenvoetbalschool gestart op sportpark Irene. Piet geeft nadere toelichting.

Rijswijk - "In het verleden ben ik met de voetbalschool verhuist van Vredenburch naar Laakkwartier. Ze waren destijds volop bezig om de meidenafdeling op poten te zetten. Bij mij werkte al een meisje dat trainingen geeft op al die pleintjes en dan hoor je ook wat er zoal leeft. Toen heb ik al geprobeerd om een meidenafdeling bij de voetbalschool op te zetten", steekt Piet Gelauf direct van wal. "Het probleem toen bij Laakkwartier was het parkeerbeleid van de gemeente. Allemaal betaald parkeren. Kijk, de voetbalschool vraagt een bedrag en dan komt daar nog parkeergeld bovenop. Dat is voor behoorlijk wat ouders, die al een Ooienvaarspas hebben, te veel waardoor dat plan niet van de grond kwam. Sinds november 2017 mag ik ook de Ooienvaarspas aanbieden aan de deelnemers van de Nieuwe Burcht."

"In maart ben ik benaderd door de heren Ballemaker en Lammertink van stichting STIP, die namen (de opstallen van) sportpark Irene over. Ballemaker vroeg mij of we op het sportpark samen zouden kunnen werken. Ik antwoordde dat dat op voorhand niet mogelijk was, omdat ik mijn voetbalschool heb opgezet bij SVH." Ook voetbalschool Skillz heeft een plek op Sportpark Irene, maar Gelauf ziet dat niet als concurrentie. "Mijn benadering van een voetbalschool is anders dan die van Skillz. Ik regel bijvoorbeeld kledingpakketten voor iedere cursus. Maar Ballemaker wilde mij toch graag zien op sportpark Irene. Uiteindelijk hield ik hem een idee voor namelijk: een meidenvoetbalschool te starten op sportpark Irene. Ballemaker antwoordde 'ga dat dan maar opzetten'. Inmiddels blijkt deze meidenvoetbalschool een gat in de markt te zijn."

Meer berichten