Red Lions Dames1 viert promotie naar Silver League
Red Lions Dames1 viert promotie naar Silver League (Foto: Karen Sipsma)

Red Lions heren én dames kampioen

  Sport

Door de redactie

Top-softbal terug in Rijswijk

Het was een bijzonder gedenkwaardig weekend voor de Rijswijkse softbalclub Red Lions. Op vrijdag werd het eerste herensoftbalteam, met nog twee wedstrijden te gaan, kampioen in de tweede klasse. De dames deden daar afgelopen zondag nog een schepje bovenop en bereikten, na winst in de eerste wedstrijd van de dubbel tegen BAGophers in Maassluis, de Silver League. Hiermee laten ze de wedstrijdsport achter zich en komen volgend jaar uit in de op één na hoogste topsportklasse van het Nederlandse damessoftbal.

RIJSWIJK – De dames waren bij aanvang misschien iets meer gespannen dan ze wilden toegeven. Ze wisten zich echter gesteund door een groot, vooral Red Lions-publiek dat massaal op de been was om de meiden naar de overwinning te schreeuwen. De wedstrijd begon wat aarzelend en de Rijswijkers keken zelfs even tegen een 1-0 achterstand aan. Toen de dames echter meer in hun spel kwamen en vat kregen op de ballen van de pitcher van BAGophers druppelden de punten langzaam binnen. Na 7 innings was de eindstand 2-6 voor de dames van Red Lions en werd er een klein feestje gevierd. De directeur van de KNBSB kwam de dames persoonlijk een medaille omhangen en de bijbehorende beker overhandigen. Na vuurwerk, taart, kampioenssjerpen en bloemen moest er nog een tweede wedstrijd worden gespeeld. Ook die werd gewonnen door Red Lions: 6-11.

Heren vroegtijdig kampioen

Ook de herensoftballers van het eerste van Red Lions werden dit weekend kampioen. Ze versloegen vrijdagavond de heren van Neptunus in Rotterdam met 4-17. Omdat de nummer 2 twee weken eerder punten had laten liggen, was het kampioenschap voor de Red Lions heren dankzij de winst en met nog twee wedstrijden te gaan al binnen. De heren mogen daardoor volgend jaar in de eerste, en hoogste, klasse van de wedstrijdsport binnen het herensoftbal uitkomen. Deze tak van sport kent inmiddels geen topsportklasse meer, maar dat doet niks af aan het feit dat deze mannen nu gaan spelen op het hoogste herensoftbalniveau in Nederland.

Spannend

Het belooft in ieder geval vanaf april 2019 een mooi seizoen te worden voor de Rijswijkse honk- en softbalvereniging waarbij we spannende wedstrijden op zeer hoog niveau mogen verwachten. Wedstrijden waarvan alle Rijswijkers gratis kunnen meegenieten.

RHSV Red Lions is de enige honk- en softbalvereniging in Rijswijk. De vereniging is in 1981 opgericht en speelt sinds 1999 op een eigen veld in Sportpark Hoekpolder aan de Weidedreef in Rijswijk. De vereniging heeft drie beeballteams, een jeugdsoftbalteam en vijf seniorensoftbalteams, zowel dames als heren. Zie www.redlions.nl voor meer info.

Meer berichten