Kisten - voor in beeld - kijkt de smash van Katja ( nummer 11) na. Foto: Tino van Dam
Kisten - voor in beeld - kijkt de smash van Katja ( nummer 11) na. Foto: Tino van Dam (Foto: Tino van Dam)

'Middenmoot spelen is haalbaar'

  Sport

Nico Mos

Het Dames 1 team van Volleybalvereniging Inter Rijswijk is afgelopen seizoen ongeslagen kampioen geworden. De dames acteren komend seizoen op 1e divisie niveau. Reden te meer om de speelsters Kirsten Smith (32) en Katja Stam (19), juist terug van het EK o/22 in Letland, waar Oranje 9e werd, aan het woord te laten.

Rijswijk -"Vanaf het begin van het seizoen bivakkeerden wij wel in de top vier van de ranglijst. Na één derde van het seizoen kwamen wij aan kop en stonden die plek niet meer af", antwoorden Katja en Kirsten op de vraag of direct al duidelijk werd dan het kampioenschap er in zou zitten. "Voor zover we van een naaste concurrent kunnen spreken was dat VCN". Kirsten: "Drie wedstrijden voor het einde haakte VCN (pas) echt af dus het is best lang spannend gebleven, maar vanaf de winterstop hadden we het in eigen hand. Kisten: "Ik zeg ieder jaar nog één jaartje en dan stop ik, maar steeds stel ik dat moment weer uit. Zeker nu we gepromoveerd zijn wil ik dat seizoen op een hoger niveau meemaken. Zo lang ik mij fit voel wil ik doorgaan, omdat ik het spelletje veel te leuk vind.

Nieuw seizoen

Kirsten: "We hebben wel een paar veranderingen in ons team. Er zijn er vier vertrokken waarvan twee gestopt zijn en we hebben drie nieuwelingen begroet. Echt eigen jeugd zoals dat bij de jongens en heren gebeurt, is er niet bij de dames. Zo'n lijn, zoals Aafke Verbrugge bij de jongens / heren doet, die ontbreekt helaas bij de dames". En Katja en Kirsten over trainer-coach Harold Vlijm. "Harold draaide vorig seizoen voor het eerst zelfstandig als hoofdcoach en pakte direct de titel. Dan heeft hij het natuurlijk gewoon goed gedaan. Naast Harold gaf ook Ward Boehlee ons training. Hij deed de donderdagtraining en ook het krachtgedeelte. Dus ook hij deelt mee in het succes. Komend seizoen wordt de trainersstaf uitgebreid met Gerard van Dop. In het nieuwe seizoen moet middenmoot spelen haalbaar zijn", aldus Katja en Kirsten.

Meer berichten