Foto:

'Het is gewoon terug naar mijn roots'

  Sport

'Vredenburch gaat mee doen, 100%'

Nico Mos

Hij gold als een (groot) talent in de B1 en A1 van Forum Sport. Toch maakte hij vorig seizoen de overstap naar Te Werve. Komend seizoen echter speelt hij voor buurman Vredenburch. Rico Deekman (19) legt uit waarom.

Rijswijk – "Bij Forum Sport kreeg ik vorig jaar van de hoofdtrainer (Bas Steffens, red.) te horen dat ik, komend uit de A jeugd, mij eerst in het 2e team moest bewijzen. Te Werve wilde mij wel een kans bij de eerste zestien geven vandaar mijn overstap. Echte,r het was niet mijn seizoen, heb het niet gered. Al speelden ook andere factoren mee. Spijt van mijn overstap van Forum Sport naar Te Werve heb ik nooit gehad. Komend seizoen keer ik echter terug naar mijn roots – Vredenburch – de club die ik als C junior verliet, maar waar wel veel van mijn vrienden voetballen", laat Rico Deekman direct weten waar het hier om draait.

"Ik ben geslaagd, heb mijn diploma en nu hoop ik op een mooie job, maar eerst even alleen met voetballen bezig houden." Rico is een vleugelspits, die zowel op links als rechts prima uit de voeten kan.

"Natuurlijk is het spelen bij Vredenburch in de 4e klas drie stappen terug", zegt hij na een korte stilte, "maar ik heb nu bijna een heel seizoen niet gevoetbald en wat belangrijk was om terug te keren naar Vredenburch is de lol weer terug te vinden in het voetbal. Tot en met de C jeugd speelde ik bij die club en ik vind het leuk terug te keren op het oude nest. Daarnaast voetballen er heel veel vrienden van mij bij Vredenburch. Het is mijn doel om nu te investeren in mij zelf, zodat mijn kwaliteiten vanzelf weer boven komen drijven waardoor ik interessant ben voor een club die op hoger niveau uitkomt."

"De poule waarin we spelen is interessant. Afgelopen seizoen eindigde Vredenburch op de tweede plek, maar vloog er in de eerste ronde van de nacompetitie al uit. Dit seizoen moeten wij vanaf het begin (weer) mee gaan doen, 100% zeker", aldus de zelfbewuste Rico Deekman.

Meer berichten