Oud voetbaltrainer van o.m. Ajax heropent Sportpark Irene
Oud voetbaltrainer van o.m. Ajax heropent Sportpark Irene (Foto: )

Aad de Mos opent Sportpark Irene

  Sport

Sportpark weer vol in bedrijf

Nico Mos

Twee jaar is sportpark Irene in Rijswijk onbespeeld gebleven, maar afgelopen zaterdag was er een feestelijke heropening. Aad de Mos gaf het startschot voor de zes clubs die op dit sportpark akte de présence gaan geven. Een impressie.

Rijswijk - Het openingswoord deed Ton Beije, directeur van de voetbalsite Haaglandenvoetbal.nl. "Het was een trieste aanblik dat het complex niet bespeeld werd. Je zag het verpauperen. Maar er waren ook mensen die dit niet langer konden aanzien. Mensen die heel vaak in het verleden op dit sportpark aanwezig waren te weten: Hans Lammertink, Harry Ballemaker en Leon Steenks. Zij hebben hun nek uitgestoken en daardoor zullen weer allerlei sportactiviteiten plaats kunnen gaan vinden op het Sportpark Irene. Er heel wat vergaderingen geweest om te komen waar we nu staan, terzijde gestaan door de vrijwilligers van RVC Celeritas.:

Ook veel oud leden van RVC en Rijswijk zijn weer terug en hebben de handen uit de mouw gestoken. "Daarom maken we de heropening mee van sportpark Irene." Namens de gemeente is Jorke van der Pol, wethouder van financiën aanwezig en de ambassadeur van het sportpark, oud voetbaltrainer Aad de Mos. De navolgende 'bewoners' zullen hier hun sport gaan beoefenen zoals: Rijswijkse Petanque Club ABA, de Nieuwe Burcht is een voetbalschool van Piet Gelauf voor vooral meidenvoetbal, Refleks korfbalvereniging, voetbalschool Skillz o.l.v. Benito Marica en echtgenote Sharon, Ultimus Prime frisbeevereniging en als laatste RVC Celeritas.

Na de introductie nam ex voetbaltrainer Aad de Mos het woord: "Op dit complex heb ik nog gevoetbald en ben ik nog trainer geweest (van RVC, red.) dus het is ook een beetje thuiskomen voor mij. We zien mensen met veel emotie, die graag hier naar toe gekomen zijn. Bij toeval is men bij mij terechtgekomen en ik ben enthousiast gemaakt met de vraag zou je ambassadeur willen worden. Voor dat dit werd gevraagd was ik al ambassadeur."

Meer berichten