Dennis Young, de nieuwe trainer van RVC Celeritas, de nieuwe bespeler van Sportpark Irene
Dennis Young, de nieuwe trainer van RVC Celeritas, de nieuwe bespeler van Sportpark Irene (Foto: )

'Ik popel om hier aan de slag te gaan'

  Sport

RVC Celeritas haalt Dennis Young

Nico Mos

Sportpark Irene is vanaf komend seizoen de thuishaven van RVC Celeritas. De club komt uit in de 4e klas zaterdag en heeft als hoofdtrainer Dennis Young (38) aangetrokken. Groot Rijswijk sprak met hem aan de vooravond van de eerste training.

Rijswijk - "Als ik zo de totale selectie bekijk, denk ik dat er twee respectabele elftallen kunnen worden neergezet bij RVC Celeritas. Met zo'n 40 spelers waaronder vier keepers kan er niet alleen worden geselecteerd maar kunnen we ook schorsingen en blessures opvangen. En dat is voor een trainer altijd fijn", antwoordt Dennis op de vraag of hij tevreden is met zijn nieuwe cluppie. Dennis is in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer en geeft bedrijfsadvies. Hij richt zich na eerder werkzaam geweest te zijn bij SV Madestein, Hercules en ODB (0/19) momenteel vol op deze nieuwe job. Dennis glimlacht als hij zegt: "Ik heb zoveel gedaan in de voetballerij daar zou ik bijna een boek over kunnen schrijven."

"Ik heb geleerd dat je niet altijd voor kwantiteit moet gaan, maar zeer zeker ook voor kwaliteit. Niet alleen in de kwaliteit op voetbalgebied, maar ook in de beleving van de sport. We hebben hierin secuur gekeken naar de karaktereigenschappen van de spelers. De selectieprocedure ligt in de lijn met de lange termijn visie van RVC Celeritas. Betrokkenheid staat hierin centraal. Zo zijn er spelers overgekomen van SV Madestein, RAS en tot slot een paar spelers van de HSV Celeritas. Zeker die laatste groep kende veel aandacht, aangezien ze een zeer teleurstellend jaar achter de rug hadden. Ton Rijntjes, komt over van RAS. Qua voetbalvisie zitten Ton en ik op één lijn. De doelstelling zal zijn dat wij een uitstraling hebben van een goed georganiseerde en sportieve selectie. Ik staat te popelen om te beginnen", aldus Dennis Young.

De ervaren Marvin Wijks, ex-speler van Sparta, Emmen, FC Maagdenburg en de laatste jaren uitkomend voor Rijnsburgse Boys en VVSB is de nieuwste aanwinst.

Meer berichten