Links Stefan Helgers en rechts Jennifer Vink
Links Stefan Helgers en rechts Jennifer Vink (Foto: )

'We hebben wel een tweeledig gevoel'

  Sport

Nico Mos

De korfbalvereniging Refleks in Rijswijk kent een tegenvallend seizoen. Weliswaar is de club gehandhaafd in de 1e klas op het veld, maar is degradatie naar de 2e klas in de zaal een feit. Reden te meer om na te praten met de spelers Jennifer Vink (26) en Stefan Helgers (21).

Rijswijk - "Het gevoel is dubbel, tweeledig, zeg maar. Op het veld spelen we ook volgend seizoen 1e klas, maar in de zaal zijn we gedegradeerd naar de 2e klas en dat is balen", antwoorden Jennifer en Stefan op de vraag hoe zij terugkijken op het afgelopen seizoen. Jennifer werkt in het dagelijkse leven als data analist bij Exact. Stefan is nog student technisch bedrijfskunde. Jennifer: ''Ik speel al vanaf mijn zesde jaar bij Refleks, dus twintig jaar alweer". Stefan: "ik ook al weer veertien jaar. We zijn dus best wel honkvast. In de korfbalwereld verkast je niet zo snel als in de voetbalwereld."

"Op het veld begonnen we eigenlijk heel goed", vertelt Stefan. "Ook mijn eigen prestaties waren goed. We startten voor het eerst met vijf heren en vijf dames (normaliter is het vier heren om vier dames, red.). Door deze nieuwe regel is het een nadeel dat je geen vast vak hebt, omdat je met vier spelers in één vak speelt. Het ingespeeld raken komt daardoor niet zo snel van de grond en dat was wennen, al pikten wij het wel redelijk op. Het leek dus best goed te gaan, totdat er twee zwangerschappen en één blessuregeval hun weerslag hadden op het gehele team." Jennifer vult aan: "Dat waren precies de mensen die heel belangrijk voor het team kunnen zijn." Stefan: "In de veldcompetitie stonden we eind oktober nog tweede om vervolgens het veld te verlaten en een hele zaalcompetitie te spelen." Jennifer: "We trokken die mindere lijn door en degradeerden uiteindelijk in de zaal naar de 2e klas. Op het veld konden we ons door de sterke start van het seizoen gelukkig handhaven op 1e klas niveau." Over de coach zegt Stefan dat het een echte clubman is. "Een motiveerder die zeer met mensen begaan is." Jennifer: "Hij staat ook open voor input van ons."

Meer berichten