Vrijdag start de driedaagse Jeugdmeerdaagse. "Het voorziet in wat hier in het Westen ook kan."
Vrijdag start de driedaagse Jeugdmeerdaagse. "Het voorziet in wat hier in het Westen ook kan." (Foto: )

Wielerfestijn viert lustrum

  Sport

Nico Mos

De Rijswijkse Wielrenvereniging De Spartaan organiseert in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie van 29 juni t/m 1 juli 2018 voor de vijfde maal de Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse voor 8 – 17 jaar. Een netwerk van sponsoren zoals Gemeente Rijswijk, (hoofdsponsor) Sir Winston, Fixplan, Decathlon GOODZO en de Rabobank hebben zich voor langere tijd aan dit evenement verbonden. Voorzitter Marcel van Mil blikt vooruit.

Rijswijk -,,We zijn er trots op dat wij het lustrum kunnen vieren van de Internationale Jeugdmeerdaagse", trapt de voorzitter van de Spartaan, Marcel van Mil direct af. ,,Vijf jaar geleden hebben wij het initiatief genomen om zo'n meerdaags jeugd wielerfestijn, hier in het Westen, te organiseren. Zoiets gebeurt aan de lopende band in het oosten van het land, maar in deze omgeving nagenoeg nooit. Ik heb toen het voortouw genomen met de woorden 'als we het gaan doen, doen we het goed'.

We zijn toen met zo'n 80, 90 deelnemers begonnen en dat aantal is inmiddels uitgegroeid tot zo'n 280, 300 deelnemers. In en rond de Plaspoelpolder was ons uitgangspunt om zo de ondernemers er bij te betrekken. Bouwstad en Fixplan leveren zodoende de gele trui voor de jongens en de roze trui voor de meiden. Dit wielerevenement is inmiddels omarmt door de KNWU, die ons een landelijke status op de wielerkalender heeft gegeven. Op de zondag, de slotdag, doen ook 100 amateurs mee. Dat is een groot succes geworden. Het blijft jammer dat de radio en/of tv geen interesse hebben getoond. Er zou geen nieuwswaarde zijn, waar ik het uiteraard totaal niet mee eens ben. Ik ben tot op heden niet ontevreden over het sponsorpotentieel, maar er kunnen er altijd nog meer bij natuurlijk".

Op vrijdag wordt een proloog en puntenkoers gereden op de Verrijn Stuartlaan. Op zaterdag rijdt iedere leeftijdscategorie een criterium en een tijdrit. Op zondag zijn er meerdere ronden op een omloop van 6.4 km. Van Mil: ,,We hopen op mooi weer."

Meer berichten