Ook vorig jaar werd de tour langs de drie Rijswijken gereden.
Ook vorig jaar werd de tour langs de drie Rijswijken gereden. (Foto: Hans Ouwerkerk)

ReTour: fietsen voor ALS langs de drie 'Rijswijken'

  Sport

Met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor ALS op te halen gaat op vrijdag 18 mei de achtste editie van de ReTour Rijswijk van start. Het aanmoedigen van de rijders kan, maar dan moet u wel om 6.30 uur op het Bogaardplein staan.

Rijswijk - ReTour Rijswijk is een jaarlijkse fietstocht waarbij medewerkers van de gemeente Rijswijk, de gemeente Woudrichem en gemeente Buren in één dag langs de drie 'Rijswijken' van Nederland fietsen. Ook bestuurders fietsen mee, waaronder burgemeester Michel Bezuijen, raadslid Marieke Alberts en oud-raadslid Lammert van Dijk. Rond 18.00 uur komen de fietsers aan bij Sportpark Vredenburch waar een ontvangstcomité klaarstaat om ze over de finish te juichen.

Het initiatief kwam acht jaar geleden van medewerkers van de gemeenten. Dit jaar is dus de achtste editie waarbij de deelnemers in die jaren meer dan 1.500 km bij elkaar hebben gefietst! Met deze tocht verbinden de fietsers de drie Rijswijk gemeenten met elkaar en ondersteunen zij een belangrijk initiatief.

De tocht is net als andere jaren gekoppeld aan de strijd tegen ALS. Het inschrijfgeld van ReTour Rijswijk gaat volledig naar het Team Marieke dat op 31 mei meedoet aan de Tour du ALS. Wilt u sponsoren? Neem contact op met Jessica Moleveld van de gemeente Rijswijk: jmolevel@rijswijk.nl / 070-326 1559.Het volledige bedrag gaat naar Team Marieke / Tour du ALS.

Meer berichten