Foto:

Vredenburchers in trek bij BVO's

  Sport

Door Hans van der Wel 

De ontwikkeling van de jeugdspelers bij Vredenburch is opgevallen bij verschillende Betaald Voetbal Organisaties (BVO's) uit heel het land. Van het talentvolle JO17 team zijn maar liefst drie spelers die onder het vergrootglas van diverse scouts liggen. ADO Den Haag en zelfs FC Groningen proberen deze jonge talenten te strikken.

Rijswijk - Voor trainer Tolga Akarsu misschien een mooi compliment, maar tegelijkertijd een probleem voor volgend seizoen. Na een aantal succesvolle jaren heeft hij de JO17 naar de hoofdklasse gemanoeuvreerd en dat niveau wil de club graag vasthouden. Volgens trainer Tolga wordt er binnen de club hard gewerkt om de kloof tussen de verschillende leeftijdscategorieën zo klein mogelijk te houden. Dat is belangrijk omdat de jeugd van wedstrijden tegen gerenommeerde amateurclubs als Noordwijk, HVV en VVSB veel leert. Voor volgend seizoen lijkt het erop dat het niveauverschil tussen de huidige groep en de aanstormende talenten te groot is. Hierdoor zou het kunnen gebeuren dat de inspanningen van de afgelopen jaren teniet worden gedaan.

De reden van het gat is simpel. Vorig jaar zijn er verschillende spelers uit de aankomende groep vertrokken. Deels om disciplinaire redenen en deels weggeplukt door andere clubs. De hoop van trainer Tolga is dat er zich een aantal goede spelers van 15 of 16 jaar komen melden die graag op niveau kunnen spelen. Met het aanstaande vertrek van drie supertalenten wordt het probleem alleen maar groter. Voorzitter Erik van Naerssen is ook wel een beetje trots op de interesse voor de jeugd van Vredenburch. "Het JO17 team is niet de enige magneet voor de BVO's, ook onze jongste talenten worden in de gaten gehouden, maar dat is natuurlijk niet waar we het voor doen. We willen met een goede jeugdopleiding zorgen voor een stabiel eerste elftal dat naar een hoger niveau moet".

Dit jaar speelt het eerste team de nacompetitie om promotie naar de derde klasse te verwezenlijken. Dat doen ze met een mix van ervaren spelers en spelers die vanuit de eigen jeugd het eerste team hebben gehaald. "Dit onderstreept het belang van goede jeugdtrainers en goede trainingsfaciliteiten. Hier gaat veel aandacht naartoe en vanaf het volgende seizoen hebben we in het Belgische Patrick ook een nieuwe kledingleverancier en shirtsponsor. Dat geeft ons de komende periode nog wat extra ruimte om in de voetbalopleiding te steken en we hebben onze trainersstaf voor volgend seizoen dan ook al bijna op orde".

Genoeg redenen voor twijfelende jeugdspelers om zich aan te melden bij KRSV Vredenburch. "En dan het liefst die van 15 en 16 jaar", aldus de hoofdtrainer van de JO17!

Meer berichten