Red Lions tot 21 jaar vorig seizoen Ned. kampioen
Red Lions tot 21 jaar vorig seizoen Ned. kampioen (Foto: Nico Mos)

'We hadden echt een perfect seizoen'

  Sport

Door Nico Mos

De Rijswijkse Honk – en Softbalvereniging Red Lions sleepte eerder dit jaar de publieksprijs 2017 in de wacht. In de junioren 1e klasse zijn de Red Lions tot 21 jaar vorig jaar Nederlands kampioen geworden. Reden genoeg om even na te babbelen met trainer – coach Ed Hoet (49), die al 35 jaar verbonden is aan deze club.

Rijswijk - "We wisten aanvankelijk niet dat wij voor de sportprijs 2017 genomineerd waren. Drie weken van te voren wisten wij het pas en ja toen konden mensen ook op ons stemmen", trapt Ed Hoet direct af. "Het is tevens een erkenning dat wij op een goede manier bezig zijn bij Red Lions. Vorig seizoen was natuurlijk een perfect seizoen. We hebben eigenlijk alles gewonnen."

"De start", vervolgt hij, "was niet helemaal je van het, maar gedurende het seizoen ging het steeds beter. Als afsluiting hebben we door toedoen van een paar enthousiaste ouders een week in Barcelona doorgebracht. Daar hebben we ook nog een paar wedstrijden gespeeld. Dit was tevens de afsluiting van hun periode bij de jeugd. Op één na, de jongste van het team mocht nog een jaar in de jeugd spelen en ze heeft hier ook voor gekozen. De overige meiden zijn in twee groepen doorgeschoven naar de senioren. De helft komt in het eerste team, de andere helft in het tweede team uit. Een handvol meiden liep al stage bij de senioren, maar waren eigenlijk nog junior of Aspirant en speelden dus in twee teams. In de juniorenfinale speelden alle kampioenen van andere regio's tegen elkaar. Als je daar ook alles van wint heb je gewoon een wereldseizoen gedraaid met als beloning het Nederlands kampioenschap".

"Nu in 2018 speelt het eerste dames team dus met zes meiden uit de jeugd en één senior van vorig jaar. Daarbij met zeven speelsters die uitkwamen in de Silverleauge is dit team dus meer dan compleet. De nieuwe start is prima".

Meer berichten