Een deel van het kampioensteam dat promotie naar de hoogste divisie binnen wist te slepen.
Een deel van het kampioensteam dat promotie naar de hoogste divisie binnen wist te slepen. (Foto: Hans Ouwerkerk)

ABA speelt nu Pétanque op hoogste niveau

  Sport

Een topdag. Dat was het voor de leden van de Rijswijkse Pétanque Club ABA. Afgelopen weekend was het er op of eronder. En het werd er dus op!

Rijswijk - In een vol boulodrome van de Rijswijkse Pétanque Club ABA moesten de sporters flink aan de slag. Immers, er moest minimaal gelijk worden gespeeld tegen Les boules fleuris uit Lisse om kampioen van de Tweede Divisie zuid te worden.

In de wedstrijd waren in acht partijen 8 punten te verdelen. Les boules fleuris was vastbesloten ABA het kampioenschap niet cadeau te geven en gingen voortvarend van start. ABA begon dramatisch en stond al snel met 0-3 achter. Een hele opgave dus om van de resterende vijf partijen er minstens vier te winnen. ABA herpakte zich echter en bij een stand van 3-4 moest de laatste partij worden gewonnen om het kampioenschap binnen te halen. In een thrillerachtige setting werd het tot aan de laatste bal spannend. En die laatste bal moest goed zijn om de overwinning te behalen. Die bal moest door Josefien Koogje worden geworpen. Op haar schouders stond een enorme druk. Maar de speelster, met EK's en WK's in haar bagage, speelde bijzonder geconcentreerd en haalde de winst binnen. ABA werd daarmee kampioen en dwong daardoor promotie naar de Topdivisie van de Nationale Pétanque Competitie af. Twee haar geleden speelde de club nog in de derde divisie.

Meer berichten