Het succesvolle B team van Inter Rijswijk
Het succesvolle B team van Inter Rijswijk (Foto: Nico Mos)

'Wij zijn dus Nederlands kampioen'

  Sport

Door Nico Mos

De B jeugd van volleybalvereniging Inter Rijswijk is afgelopen januari gekozen tot sportploeg van het jaar 2017. De B jeugd presteerde het om in Emmeloord Nederlands kampioen te worden. Reden voor Kees de Hoogh (15) en Matthew Immers (17) om even terug te blikken.

Rijswijk - "Het beste dat wij vorig jaar hebben gedaan is om eerste van Nederland te worden, Nederlands kampioen dus",antwoordt Kees de Hoogh op de vraag waaraan de B jeugd van Inter Rijswijk deze uitverkiezing te danken heeft. Matthew Immers: "We speelden onze finale in Emmeloord. We hebben eerst een poulefase gespeeld van 3 wedstrijden daarna bleven de beste 4 teams uit heel Nederland over en wij waren daar één van." Kees: "Promoveren is er niet bij, want wij spelen al op het hoogste niveau (glimlacht)." Kees is ook volgend seizoen nog actief als B junior. Matthew is al actief in senioren zowel bij het 2e als 3e team speelt hij zijn wedstrijden op resp. 1e divisie – en topklasse niveau. Matthew: "Momenteel staan we met het 3e team bovenaan. Ook het 2e en 4e team zijn koploper. Het zou een ramp zijn als het eerste team uit de eredivisie zou degraderen. Bij degradatie naar de topklasse verliest de club aan aantrekkingskracht. Maar voorlopig is het (nog) niet zo ver." Kees op zijn beurt: "Ik ben zo'n beetje de enige uit het succesvolle team van vorig jaar die nog acteert in de B junioren."

Matthew: "Ik train al, sinds ik klein was, bij Aafke Verbrugge. Dat was al zo bij mijn vorige vereniging (VV Haaglanden). Voor haar ben ik ook, 2 jaar geleden, overgestapt naar Inter Rijswijk".

Kees en Matthew over hun trainer-coach: "Aafke heeft over alles wel iets te zeggen. Je weet dat ze aanwezig is. Je kan haar waar dan ook in de zaal altijd horen. Zij geeft goede trainingen met heel veel vormen. Zij geeft meerdere techniektrainingen. Zij maakt je echt beter".

Meer berichten