Links voorzitter Marcel van Lith en rechts wethouder Björn Lighthart
Links voorzitter Marcel van Lith en rechts wethouder Björn Lighthart (Foto: Nico Mos)

Nieuwe lijnen voor veld van Refleks

  Sport

Door Nico Mos

Afgelopen zondag, 1e paasdag organiseerde Korfbalvereniging Refleks haar traditionele Open Dag. ' s Morgens was er de gezellige paasbrunch en vervolgens opende wethouder Björn Ligthart, door het prikken van een grote ballon, het vernieuwde veld. Vooraf sprak Groot Rijswijk met voorzitter Marcel van Lith.

Rijswijk - "We hebben geen echt nieuw veld gekregen, maar er zijn, met toestemming van de gemeente, (nieuwe) lijnen verlegd waardoor het veld is verkleind. Ook op de velden twee en drie. In 2013 kregen we een nieuw veld, maar in het jaar daarna werden de veldafmetingen in plaats van 60 / 30 teruggebracht naar 40/20. Zelf vind ik dat als speler heerlijk", geeft voorzitter Marcel van Lith kort weer waarom het eigenlijk draait. "De vernieuwde veldafmetingen komt zeer zeker het korfbalspel ten goede. Het spel gaat sneller, je hoeft minder meters af te leggen voordat je aan een aanval kunt beginnen. Je komt als het ware sneller tot schot. Je ziet eigenlijk de zaalafmetingen terug op het veld. Op het veld waren die afmetingen zo groot. Het veld – en zaal korfbal zie je nu geleidelijk naar elkaar toegroeien, al zijn er op hoog niveau nog wel verschillen, hoor. Mijn eigen voorkeur is korfballen in de zaal. In de zaal is het spelletje sneller en leuker, al geeft het veld wellicht wat meer gezelligheid. Refleks is sowieso één en al gezelligheid. Ook bij de Paasbrunch, op 1e Paasdag, waren meer dan 70 personen aanwezig."

"Om maar direct verder met de deur in huis te vallen: ons eerste team is (in de zaal) naar de 2e klasse gedegradeerd, helaas", vervolgt Marcel. ,,We hebben een dramatisch seizoen achter de rug dat bestond uit veel blessures. De degradatie beschouw ik als een domper. Gelukkig hebben het tweede en derde team zich (wel) gehandhaafd en zit het bij de B en C jeugd wel snor", aldus Marcel van Lith.

Meer berichten