Alle BC Randstad kampioenen tesamen
Alle BC Randstad kampioenen tesamen (Foto: Nico Mos)

B.C. Randstad huldigt 4 kampioenen

  Sport

Door sportverslaggever Nico Mos

Bij de sportprijsverkiezing over 2017 was B.C. Randstad met twee teams wel genomineerd, maar ging de prijs aan hun neus voorbij. Op 17 februari liet de badmintonclub toch weer van zich horen, want over het seizoen 2017/2018 stonden maar liefst 4 kampioenen in de schijnwerper. Een impressie.

Rijswijk - Tot degenen die bij de huldiging aanwezig waren, behoorde ook wethouder René van Hemert van sport. De wethouder kreeg als eerste het woord. "Uiteraard feliciteer ik alle vier de kampioenen van deze mooie club. Dit is echt iets unieks, dat de teams 1 t/m 4 in één seizoen kampioen worden". Hij blikt daarnaast ook vooruit naar de nabije toekomst: "Het is mooi dat de club spelend in deze sporthal (Van Zweedenhal, red.) kan gaan aftellen, want over pakweg twee jaar verrijst er een nieuwe sporthal. Een unicum voor de gemeente Rijswijk, maar de sportclubs B.C. Randstad, Lokomotief Basketbal en Inter Rijswijk Volleybal waren hier echt aan toe. Het is mooi om hier naar uit te kijken", aldus de wethouder die na twee termijnen definitief uit de politiek stapt. B.C. Randstad gaat nu op 17 maart met drie teams naar de Regiokampioenschappen.

'Dit is uniek'

Na afloop van de huldiging gaven voorzitter Ruud Luijks en commissielid PR Vera Nieuwmans hun commentaar: "Dit is uniek." Zowel Vera als Ruud zijn het erover eens. Ruud: "Het seizoen loopt van september 2017 tot februari 2018 en daar scoren wij dus zeer sterk met vier kampioenschappen". "Alle vier de teams zullen nu promoveren", vertelt Vera. "De jeugd staat er bij onze club goed voor en dringt snel door tot de senioren. De jeugd heeft dus zeker een aandeel in de kampioenschappen", voegt Ruud toe. Vera: "Het is een erg leuk seizoen geweest. Ik verwacht overigens dat de jeugd niet zo snel de overstap maakt naar bijvoorbeeld Velo."

Meer berichten