Melanie in volle actie
Melanie in volle actie (Foto: Nico Mos)

'Heel bijzonder, sportvrouw van 2017'

  Sport

Melanie Vennik (29) is in januari tot sportvrouw van Rijswijk 2017 gekozen. Melanie heeft deze sport weer opgepikt na een pauze van pakweg negen jaar. En ze is er niet minder blij om. Melanie licht één en ander zelf toe.

Rijswijk – ,,Heel bijzonder. Dat gevoel kreeg ik toen ik gekozen werd tot sportvrouw van Rijswijk 2017", antwoordt Melanie Vennik op mijn vraag wat deze uitverkiezing haar doet. Melanie werkt bij de klantenservice van IKEA en heeft, ondanks haar strakke werkschema, toch ruim de tijd om aan haar trainingsuren voor het schoonspringen te komen. "Kijk ik ben met schoonspringen begonnen op mijn 6e jaar en heb toen heel intensief 10 jaar lang deze sport beoefend. Toch ben ik op mijn zestiende geleidelijk aan gestopt. Eigenlijk tot aan mijn 25e heb ik niet gesprongen omdat ik in de puberteit zoveel andere dingen aan mijn hoofd kreeg waaronder mijn school. Ik kreeg ook andere interesses en had domweg er de tijd niet meer voor. Ook door mijn school die veel tijd in beslag nam. Als je klein bent heb je zeeën van tijd en kan je doen en laten wat je wilt (glimlacht)".

"Ze zeggen wel eens dat je nooit meer op je oude niveau komt, maar ik heb mijzelf overtroffen", gaat Melanie verder. "Vroeger was ik zeven dagen per week met sport bezig en dat trok ik niet meer doordat ik meer verantwoordelijkheden kreeg. En ook omdat ik zoveel sociale contacten had. Ik heb een lange periode helemaal niets aan sport gedaan, maar het toch altijd wel gemist. Deze prijs is dan toch weer een bewijs dat ik ook nu goed bezig ben en zeker ook een stimulans. Gewoon ook een prijs waar echt mijn naam op staat dat maakt het ook echt bijzonder." Melanie traint in het Hofbad in Ypenburg. "Ik zit bij de mastergroep (onder het Olympisch niveau, boven 25 jaar, red.) en ben bij het NK synchroon als eerste geëindigd. Dat is wel heel gaaf."

Meer berichten