Branko (links) hier in actie
Branko (links) hier in actie (Foto: Nico Mos)

"We zijn nog steeds ongeslagen"

  Sport

Door Nico Mos

Het heren1 team van Lokomotief is, na 13 wedstrijden, nog steeds ongeslagen en voert trots de ranglijst aan. Reden genoeg om center Branko Olij (26) aan te schieten hoe hij terugkijkt op de eerste seizoenshelft en wat er gebeurt als heren 1 kampioen wordt in de Promotiedivisie.

Rijswijk - "We zijn nog ongeslagen en het gaat eigenlijk crescendo. In het nieuwe jaar hebben we al weer drie wedstrijden gespeeld en die ongeslagen lijn doorgetrokken", antwoordt Branko op de vraag hoe hij terugkijkt op de de eerste seizoenshelft. "De insteek is geen promotie, maar willen we wel kampioen worden. Vorig lukte het net niet, maar nu het zo goed gaat lopen we er niet (meer) voor weg. We hebben er een paar nieuwelingen bij die een meerwaarde zijn voor ons team, maar bovendien ook, qua persoon, bij de groep passen. Dat zal één van de redenen zijn waardoor het zo goed loopt bij ons. En promoveren, weet je, in de eredivisie wordt betaald en dat is een totaal ander wereldje dan wat Lokomotief gewend is. Lokomotief is een club die draait op vrijwilligers. Wij kunnen niet naar de eredivisie en dat hoeft ook niet. Maar de eer om kampioen te worden, daar gaan we wel voor".

Kraker

"Op 10 februari a.s. spelen we thuis de kraker tegen Solar Systemen – Grasshoppers, die ook nog de volle buit hebben gehaald. Die wedstrijd zou wel eens bepalend kunnen zijn voor het kampioenschap", vervolgt Branko. En over de nieuwe sporthal die in 2019 in Rijswijk gerealiseerd gaat worden. "Ik moet wel zeggen dat wij een enorm thuisvoordeel hebben in de hal (Van Zweedenhal, red.) waar wij nu spelen. De tribunes zitten heel dicht op het veld en we hebben eigenlijk altijd veel supporters. Ik ben benieuwd of dat (thuis) voordeel er ook uitkomt in de nieuwe hal. Qua faciliteiten is zo'n nieuwe hal fantastisch natuurlijk.", aldus center Branko Olij.

Meer berichten