"ik vind basketbal erg leuk, maar heb niet echt een idool".
"ik vind basketbal erg leuk, maar heb niet echt een idool". (Foto: Nico Mos)

'Jammer, als de coach er mee stopt'

  Sport

Door Nico Mos

De wens van de coach van basketbalvereniging Lokomotief dames 1 om de final four te halen, staat halverwege het seizoen nog kaarsrecht overeind. De dames staan derde met uitzicht op plek twee. Een van de speelsters is Pleun Rietbroek (23). Zij praat ons bij.

Rijswijk - "We zijn als team erg tevreden over coach Cobbe van de Vuurst de Vries. Hij is tactisch erg sterk en maakt speelsters beter. Ik weet dat hij ook (assistent) coach is bij Grasshoppers in Katwijk en zou balen als hij bij ons zou vertrekken." Pleun Rietbroek is direct duidelijk en een echte clubspeelster, want Lokomotief is al jaren haar club en ze zit niet te wachten op iets anders. Pleun terugblikkend: "We hebben het redelijk gedaan. Soms onverdiend verloren en ook soms met wat geluk gewonnen. Van tevoren kun je in deze poule niet zeggen dat je even gemakkelijk gaat winnen. We hebben twee wedstrijden minder gespeeld. Gaan we die winnend afsluiten, dan ziet het er allemaal nog positiever uit. Vorig seizoen hebben we de final four gehaald en we willen dat in ieder geval dit seizoen evenaren".

Wat voor type speelster ben jij? "Vroeger ben ik altijd center geweest en momenteel speel ik meer van buiten en scoor mijn goals van afstand. Ook werk ik meer voor andere speelsters. We hebben maar een klein team met zeven vaste speelsters en vanuit de jeugd stromen er ook speelsters door. Myrthe Berkel is zo'n jeugdspeelster die het onwijs goed bij ons doet. Haar eigen team o/20 gaat voor, maar de aanvangstijden zijn zo gepland dat onze en haar wedstrijden niet tegelijkertijd beginnen. Ik vind basketbal echt een hele leuke sport, maar heb niet echt een idool."

"Heel veel meiden waarmee ik ooit ben begonnen zitten nu (nog steeds) bij mij in het team. We zijn echt een vriendinnenteam. Dat is onze kracht. Ook buiten het veld trekken we met elkaar op".

Meer berichten