Sportvrouw 2017 Melanie Vennik met Harry Ballemaker (eigenaar Sir Winston)
Sportvrouw 2017 Melanie Vennik met Harry Ballemaker (eigenaar Sir Winston) (Foto: Nico Mos)

Grote opkomst bij Sportgala Rijswijk

  Sport

Door Nico Mos

Traditioneel kiest de gemeente Rijswijk jaarlijks de sportman, sportvrouw, sportploeg en ook kent het de publieksprijs toe. Afgelopen vrijdag was het zover in Sir Winston Leisure. Sportvrouw van het jaar is Melanie Vennik geworden. Als sportploeg (senioren) is RHC Heren1 gekozen en als sportploeg (jeugd) viel de keuze op Inter Rijswijk B1 (volleybal). Sportman van het jaar werd Liam Jeans (boksen). De publieksprijs ging naar Red Lions Junioren ( tot 21 jaar). Een impressie.

Rijswijk - Wethouder van sport René van Hemert, en tevens juryvoorzitter mocht het gala openen. "Als jury was het dit jaar bijzonder moeilijk, omdat de verschillen erg klein waren." Ook verwelkomde hij het publiek dat in grote getale was opgekomen. Van Hemert memoreerde de komst van de nieuwe sporthal die veel voor het Rijswijkse sportklimaat gaat betekenen. En toen begon de prijzenregen.

Uit de vele nominaties trok uiteindelijk Red Lions Junioren team aan het langste eind om de publieksprijs in de wacht te slepen. Deze enthousiaste groep sporters is Nederlands kampioen geworden. Dit team – tot 21 jaar- zal komend seizoen in haar geheel overstappen naar de seniorenselectie. Ook coach Ed Hoet verhuist mee. Uit de vele nominaties kwam RHC Heren1 als beste Sportploeg uit de bus. RHC Heren1, kampioen afgelopen seizoen in de 2e klas ging er met de sportprijs vandoor. Inter Rijswijk jongens (B1 volleybal) won de sportprijs voor jeugdteams.

Voor de prijs Sportvrouw 2017 waren genomineerd: Julia van der Meer, Red Lions softbalkampioene met aspiranten tot 17 jaar en Melanie Vennik. Schoonspringster Melanie Vennik won de titel. Liam Jeans sleepte de titel Sportman 2017 in de wacht. Jeans, actief in het boksen tot 57 kg, was al enorm blij met zijn nominatie. Maar het daadwerkelijk winnen vond hij helemaal super.

Meer berichten