Thomas hier in actie voor RHC heren 1
Thomas hier in actie voor RHC heren 1 (Foto: Nico Mos)

De Haan heeft neusje voor de goal

  Sport

Nico Mos

Hij scoorde vorig seizoen 15 keer voor RHC heren1 en staat dit seizoen ook alweer op zes treffers. Mede door zijn inbreng is RHC heren 1 vorig seizoen kampioen geworden. De promovendus staat momenteel in de 1e klas op een nette 5e plek. Thomas de Haan (20), die verantwoordelijk is voor de goals, licht een en ander toe.

Rijswijk - Joost van Nes, je trainer noemt jou Thomas Zlatan, heeft hij daar een bepaalde bedoeling mee? "Dat zal ik wel even (haarfijn) uitleggen", glimlacht Thomas. "Kijk, ik ben lang, heb ook een eigen mening en ben niet altijd de gemakkelijkste. Alleen is dat vooral gebaseerd op hoe ik in het veld ben. Daarbuiten drinken we gewoon een biertje met elkaar, hoor. Kijk, Joost is door blessureperikelen pas drie jaar geleden met top hockey gestopt. Zonder die blessure zou hij nu nog speler zijn. Dus daarom probeert hij het zo neer te zetten als ware hij zelf nog in het veld stond. Ik ben ook geen spits die vier of vijf man uitspeelt. Maar in de cirkel heb ik een neusje voor de goal, dan moet het raak zijn". Thomas de Haan zit in zijn laatste studiejaar Sport en Bewegen in Delft en over een half jaar is die studie afgerond.

Alles klopte

"We staan nu op de vijfde plek en dat is boven verwachting, ook voor ons zelf trouwens. Lennard Poilot zet het nu gewoon goed neer waardoor alles klopt", vervolgt de jonge spits. "Wij hopen dat straks als Joost terugkeert van zijn reis door Azië, Lennard er wel bij blijft. De insteek was logischerwijs handhaving. We staan 9 punten achter op nummer 4 (Berkel) en dat aantal is net iets teveel om play-offs te mogen spelen voor promotie. Over 2 jaar hopen wij weer mee te spelen voor promotie. RHC geeft veel jonge A spelers de kans. Momenteel trainen er ook een paar talentvolle A spelers met de selectie mee. RHC is gewoon mijn club en zal hier altijd blijven", aldus Thomas.

Meer berichten