De leden van de Meedenkgroep: Lex Stijl, Bas Contant, Gerard Wetzels, Hans Beudeker, Peter Honselaar, Thea Smit, Remco Nunnikhoven en Ewout Boendermaker
De leden van de Meedenkgroep: Lex Stijl, Bas Contant, Gerard Wetzels, Hans Beudeker, Peter Honselaar, Thea Smit, Remco Nunnikhoven en Ewout Boendermaker

Rijswijk heeft nieuwe Sport- en Beweegnota én Sportraad

  Sport

Sportwethouder René van Hemert daagde de Rijswijkse sportwereld uit om met ideeën te komen voor realisatie van een optimaal sport- en beweegklimaat in Rijswijk. Dat bleek niet aan dovemansoren gezegd; afgelopen maandag 8 januari presenteerde een groep van zeven bestuurders uit de Rijswijkse sportverenigingen de Sport- en Beweegnota Rijswijk 2017 – 2020. Daarin wordt het sport- en beweegbeleid voor de komende jaren beschreven, met 2030 als langetermijnperspectief.

Rijswijk - Lex Stijl (Rijswijkse Hockey Club), Bas Contant (honk- en softbalvereniging Red Lions), Gerard Wetzels (voetbalvereniging Vredenburch), Hans Beudeker (wielervereniging De Spartaan), Peter Honselaar (volleybalvereniging Inter), Thea Smit (gehandicaptensport Haag '88), Remco Nunnikhoven (korfbalvereniging Refleks) en Ewout Boendermaker (basketbalvereniging Lokomotief) pakten als Meedenkgroep de handschoen op en slaagden er in een halfjaar tijd in een ambitieus beleidsplan op te stellen met drie ambities:
- iedereen in Rijswijk kan op eigen niveau, manier en moment met plezier sporten en bewegen (ook nieuwe Rijswijkers);
- sportverenigingen moeten blijvend een grote rol spelen voor de gezondheid van de
Rijswijkse inwoners;
- talenten worden ondersteund in hun ontwikkeling;
- er kan worden genoten van vele sportevenementen.


Met een brede maatschappelijke visie i.p.v. solitaire sportvisie, toekomstbestendige krachtige sportverenigingen en de strategie 'verbinden en samenwerken', moet dat werkelijkheid worden. Daarbij trekken gemeente en sportverenigingen de komende maanden eensgezind op. De Meedenkgroep heeft daarvoor een reeks voorstellen gedaan. De gemeente Rijswijk heeft de visie en de voorstellen voor het overgrote deel overgenomen en officieel vastgesteld.


De Meedenkgroep laat het daar niet bij, de leden (uitgezonderd Ewout Boendermaker) hebben de uitnodiging van wethouder Van Hemert aangenomen om zich verder te ontwikkelen tot officiële Sportraad van Rijswijk. Daarvoor worden de komende maanden de voorbereidingen getroffen, intussen gaat de 'Sportraad in oprichting' verder met het adviseren van de gemeente Rijswijk over de uitvoering van het nieuwe sportbeleid. Maandagavond stemden de aanwezige Rijswijkse sportverenigingen in met dat beleid en de ontwikkeling van de Meedenkgroep naar Sportraad Rijswijk. Daarmee is het eerste belangrijk resultaat voor sport en bewegen in Rijswijk geboekt.

Meer berichten